Ivan Gvozdenović potpisao za Tiranu

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i fudbaler Vojvodine, Briža, Metalurga iz Donjecka, Meca, bukureštanskog Dinama, Ivan Gvozdenović novi je član albanske Tirane.

Izvor: B92

Sreda, 01.09.2010.

18:16

Default images

Albanski mediji objavili su da se klub iz glavnog grada Albanije pojačao dvojicom igrača, dosadašnjim fudbalerom Zrinjskog Mladenom Žižovićem, i ovog proleća igračom grčke Kavale, Ivanom Gvozdenovićem, kao i nekada najboljim strelcem albanske lige, veteranom Albanom Bušijem pa će trener i igrač Devi Muka imati na raspolaganju "spoj mladosti i iskustva".

Gvozdenović je letos raskinuo saradnju sa grčkom Kavalom, bio na probi u Sjedinjenim Državama, u ekipi Nju Ingland Revolušn, ali je poslednjeg dana prelaznog roka potpisao ugovor sa ekipom koja je u prva dva kola šampionata osvojila samo jedan bod.

Član Tirane je i Ognjen Sinik.

Istog dana, 31. avgusta, angažman u Albaniji pronašao je dosadašnji igrač Mladog radnika Vladimir Jašić. Potpisao je za Vlazniju iz Skadra, ekipu koju vodi Crnogorac Mojaš Radonjić i čiji je član nekadašnji fudbaler niškog Radničkog, novosadske Vojvodine, Banata i kulskog Hajduka Marko Jovanović.

Od ostalih igrača iz Srbije u Skenderbegu iz Korče su Mladen Brkić i Vladimir Marković, u Dinamu iz Tirane Mladen Putinčanin. U Bilisu iz Balša igra Dušan Popović a u Elbasaniju Darko Perić.

U albanskoj Kategoriji Superiore, kako se zove liga, igraju ukupno 63 stranca iz 12 država a najviše ih je iz Hrvatske - 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: