Novi državni rekord Bekrića

Srpski atletičar Emir Bekrić postavio je novi državni rekord na 400 metara s preponama na mitingu u Ljubljani.

Izvor: JT

Ponedeljak, 30.08.2010.

11:44

Default images

Bekrić je u glavnom gradu Slovenije zauzeo treće mesto u vremenu od 50.67 sekundi i tako je nastavio niz odličnih rezultata.

Od početka ove godine Bekrić je nekoliko puta oborio nacionalne rekorde, a uz to je osvojio i sedmo mesto na Evropskom prvenstvu za juniore.

Disciplina 400 metara sa preponama je vrlo specifična, očigledno je da smo odlično uradili posao ove godine, i ovo samo potvrđuje da su Emiru nedostajale trke i konkurencija. Ovde je vrlo važan ritam u koji uđete na početku trke, ne onaj koji se nameće nego onaj koji treba da idete odnosno za koji ste spremni“ istakla je Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića, ali i juniorske vicešampionke Evrope u istouj disciplini Mile Andrić.

Pored Bekrića na mitingu u Ljubljani učestvovali su i Asmir Kolašinac, Milan Jotanović, Amela Terzić, Marko Antić, Tatjana Mitić, Vedran Samac i Marija Vučenović. Pored novog rekorda Bekrića, Vedran Samac je zabeležio je i najbolji rezultat u karijeri u bacanju koplja sa 75,06 metara, što mu je bilo dovoljno za drugo mesto.

U bacanju kugle u Sloveniji je pobedio Jotanović sa rezultatom od 19,75 metara, dok je Kolašinac zauzeo treće mesto sa 19,58 metara. Mitićeva je pobedila u trci na 100 metara rezultatom od 11.64 sekundi, dok je Antić nastupio na 200 metara i zabeležio vreme od 22.17 sekunde.

Još jednu pobedu za Srbiju odnela je Amela Terzić na 1.500m rezultatom od 4:26.19 minuta, dok je u bacanju koplja, mlađa juniorka Marija Vučenović zauzela je sedmo mesto sa dužinom od 50,15 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: