Fetel: “Žao mi je”

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel uputio je izvinjenje Džensonu Batonu pošto ga je tokom trke u Belgiji izbacio sa staze.

Izvor: JT

Nedelja, 29.08.2010.

21:45

Default images

Prošlogodišnji šampion i vicešampion su držali drugu i treću poziciju na stazi “Spa Frankoršamp”, kada je Nemac izgubio kotrolu i zakucao se u bolid vozač Meklarena.

“Kao prvo, žao mi je. Nije mi bila namera da uništim njegovu trku, ali ni svoju, ali sam bio blizu i brži od njega. Pokušao sam da ga obiđem sa spoljašnje strane, ali sam izgubio kontrolu pri kočenju i nažalost sam udario u njega”, rekao je Fetel.

Baton je posle trke istakao da je frustriran zbog načina na koji je za njega trka za Veliku nagradu Belgije završena

Trka je izgledala dobra za nas tada. Bili smo drugi, uprkos oštećenju na prednjem krilu, i srećom, uspevao sam da Fetela zadržim iza sebe. Mislio sam da radim dobar posao u tome, ali sam samo odjednom osetio udarac, koji mi je potpuno uništio hladnjak i nisam mogao dalje. To je veliki udarac po moje šanse za titulu i teško mi je zbog toga”, rekao je Baton.

Fetel je nekoliko krugova kasnije zbog tog incidenta dobio kaznu “prođi kroz”, a na kraju je kao 15. prošao kroz cilj. Na trci, 13. u ovogodišnjem šampionatu, trijumfovao je Batonov timski kolega Luis Hamilton, ispred vozača Red Bula Marka Vebera i Roberta Kubice u Renou.

Baton u generalnom plasmanu zauzima četvrtu poziciju sa 147 bodova, iza Hamiltona sa 182, Vebera, koji je sakupio 179 i Fetela sa 151 bodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: