Još četiri medalje za bicikliste

Srpski biciklisti osvojili su još četiri medalje, dva zlata i po srebro i bronzu, na Balkanskom prvenstvu, „Trofeju Beograda – Velika nagrada Agrobanke“.

Izvor: JT

Nedelja, 29.08.2010.

18:26

Default images

Drugog dana takmičenja, na drumskoj trci, titulama šampina Balkana okitili su se kadet Marko Polumirac i junior Uroš Jovanović.

Srebro je pripalo kadetu Stefanu Stefanoviću, a bronza junioru Marku Daniloviću, pa je ukupan bilans srpskih vozača računajući i trku na hronometar osam odličja, od kojih su četiri zlatna, dva srebrna i dva bronzana.

Ovo je izuzetan uspeh u konkurenciji veoma dobrih selekcija Rumunije, Bugarske, BiH, Makedonije i Slovenije“, istakao je predsednik Biciklističkog saveza Beograda, organizatora prvenstva, Nebojša Popov.

Juniorska drumska trka startovala je kod Spomen parka u Jajincima, a cilj je bio, posle 91,2 kilometra na vrhu Avale. Mladi biciklisti prošli su kroz Ripanj, preko Gumčevog brda, Barajeva, Manića, Sopota, Ralje do vrha Avale. U konkurenciji za „Trofej Beograda - VN Agrobanke“ postolje su napunili slovenački omladinci Gejšič, Lemoč i Rajšp, a za Prvenstvo Balkana redosled je bio Uroš Jovanović (Srbija), Momčil Robov (Bugarska) i Marko Danilović (Srbija).

Slovenac Andrej Rajšp, koji je prvog dana pobedio na hronometar, zahvaljujući trećem mestu u drumskoj trci, osvojio i žutu majicu Agrobanke kao pobednik trke „Trofej Beograda - VN Agrobanke“.

Kadeti su vozili od Jajinaca preko Trešnje, Ralje, Đurinaca, Ralje, Trešnje, podnožja Avale do vrha Avale u dužini od 65 kilometara. Za „Trofej Beograda - VN Agrobanke“ poredak je bio Martin Otoničar (Slovenija), Marko Polumirac (Srbija), Patrik Gabrovček (Slovenija), a balkanske medalje su osvojili su Polumirac (Srbija), Stefanović (Srbija) i Bogdan Vlad (Rumunija).

Prvog dana Šampionata Balkana srpski bicklisti osvojili su četiri medalje, dve zlatne juniora Filipa Pavlovića i kadeta Miloša Borisavljevića, srebrnu kadeta Stefana Stefanovića i bronzanu juniora Đorđa Stevanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: