Trezege i Juve završili saradnju

Italijanski fudbalski klub Juventus i napadač David Trezege sporazumno su raskinuli ugovor, posle deset godina saradnje.

Izvor: AK

Subota, 28.08.2010.

21:29

Default images

U saopštenju Juventusa navodi se da je postignut dogovor o raskidu ugovora sa bivšim francuskim reprezentativcem, koji je tokom decenije postigao 171 gol.

Francuski fudbaler će uskoro objaviti u kom klubu će nastaviti karijeru, a mediji spekulišu da će 32-godišnji napadač potpisati za Herkules iz Alikantea.

Novi predsednik Juventusa Andrea Anjeli zahvalio je Trezegeu na dugogodišnjoj saradnji.

"Ja sam, kao i svi navijači Juventusa vezan sa Davida i sve njegove golove koje je za deset godina postigao za naš klub. Suvišno je pričati o fudbaleru koji prosečno po sezoni postiže 17 golova. Ovo je bila prava ljubavna priča i David će ostati u srcima svih 'tifoza' Juventusa", rekao je Anjeli za klupski sajt.

Trezege prošle sezone nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, a Juventus nije više želeo da mu plaća godišnju platu 5.7 miliona dolara, koliko mu je sledovalo prema ugovoru.

Trezege je 2000. godine iz Monaka prešao u Juventus za koji je odigrao ukupno 318 utakmica i postigao 171 gol. On nije želeo da ode iz Juventusa kada je klub, u sezoni 2006/2007, zbog učestvovanja u nameštanju utakmica izbačen u Seriju B.

Uprava torinskih "crno-belih" je u petak uveče potpisala ugovor sa dosadašnjim napadačem Napolija Fabijom Kvaljarelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: