Junajted ubedljiv na "Old Trafordu"

Fudbaleri Mančester junajteda pobedilis su Vest Hem sa 3:0 (1:0) u poslednjem meču 3. kola Premijer lige u subotu.

Izvor: AK

Subota, 28.08.2010.

20:30

Default images

Tim Aleksa Fergusona tako je zabeležila drugu pobedu ovim rezultatom na "Teatru snova" ove sezone i sada ima sedam bodova. Vest Hem je zabeležio treći poraz.

Vejn Runi je u 33. minutu iz penala postigao prvi gol za "crvene đavole", u 50. je Nani duplirao prednost na asistenciju "Vaze", a konačan rezultat postavio je Berbatov sjajnim golom 20 minuta kasnije.

Navijači Junajteda verovatno su se više obradovali golu Runija nego samoj pobedi njihovog tima. Engleski reprezentativac je prošle sezone rešetao mreže rivala, ali mu je ovaj pogodak iz penala bio tek prvi posle 12 mečeva posta (poslednji gol krajem marta).

Penal u 33. minutu iznudio je odlični Rajan Gigs koji je prošao u kaznenom prostoru bivšeg saigrača Džonatana Spektora kojem je ostalo samo da obodi Velšanina. Runi je rutinski realizovao kazneni udarac poslavši loptu u suprotnu stranu od golmana Roberta Grina.

Igrači Vest Hema su posle dva startna poraza potpuno izgubili samopouzdanje, pa su na "Old Trafordu" pa je bilo iznenađujuće što su čak do 50. minuta izdržali da ne prime novi gol.

Pas Darena Flečera Runi je produžio na put Naniju koji je brzo dotrčao do kaznenog prostora i sa ivice savladao nemoćnog Grina.

Sve vreme meča veliki doprinos u napadu dao je sve bolji Bugarin Berbatov, koji se 20 minuta pre kraja i sam upisao u strelce. Nani je sa desne strane sjajno prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je usamljeni Berba akrobatskim volej udarcem okončao meč.

Vest Hem ni jednog momenta nije izgledao kao tim koji može da ugrozi gol Van Der Sara koji je sjajno čuvala odbrna na čelu sa Nemanjom Vidićem. Karlton Kol bio je totalno izolovan, Fuber je bio nemoćan u sredini terena, dok su samo kapiten Skot Parker i Kiron Dajer sa vremena na vreme prouzrokovali probleme zadnjoj liniji "crvenih đavola". Ova dva igrača su prvi put posle tri godine vezali dva meča zajedno na terenu.

Pored viđenih golova, odlične šanse imali su još Nani (pogodio prečku), Flečer (jedva odbranio Grin) i Berbatov (blokiran).

Koliko su gosti bili nemoćni, pokazuje i podatak da je odana Junajtedova publika desetak minuta pre kraja skoro napustila stadion zadovoljna novom pobedom svog tima.

Ranije u toku dana Arsenal je savladao Blekburn, a novu pobedu bez primljenog gola zabeležio je Čelsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: