Četiri medalje za srpske bicikliste

Srpski biciklisti osvojili su četiri medalje tokom prvog dana Balkanskog prvenstva, „Trofej Beograd – Velika nagrada Agrobanke“.

Izvor: JT

Subota, 28.08.2010.

18:38

Default images

Mladi srpski biciklisti osvojili su četiri medalje, dva zlata, po srebro i bronzu, a šampioni Balkana postali su junior FIlip Pavlović i kadet Miloš Borisavljević.

Vicešampionskom titulom okitio se kadet Stefan Stefanović, dok je bronzu kod juniora osvojio Đorđe Stevanović.

Ovo je izuzetan uspeh, posebno mi je drago zbog Filipa Pavlovića, koji je u trci na hronometar u Singapuru pre nekoliko dana na Letnjim olimpijskim igrama mladih pao i završio na začelju, a da je sve bilo kako treba bio bi u prvih 15“, rekao je selektor juniorske reprezentacije Saša Gajičić, „Dobro smo počeli, mislim da će biti dobro i u nastavku“.

Kadetsku selekciju vodio je selektor seniora Radiša Čubrić, koji je pohvalio izuzetnu borbenost najmlađih srpskih biciklista po velikoj vrućini.

Miloš Borisavljević i Stefan Stefanović su pokazali vrhunsku vožnju. Mislim da će i u drumskoj trci drugog dana Šampionata Balkana biti u krugu kandidata za trofeje. Borisavljević je nedavno na jakoj trci u Austriji sjajno vozio u brdima i staza za Šampionat Balkana mu dosta odgovara“, istakao je Čubrić.

U kadetskoj trci Borsavljević i Stefanović su pretekli za balkanske trofeje Rumuna Vlada. U juniorskoj trci, balkanske medalje osvojili su Pavlović, Bugarin Ivanov i Stevanović.

Juniorska drumska trka voziće se u nedelju od 10 časova i start je kod Spomen parka u Jajincima, a cilj posle 91,2 kilometra na vrhu Avale. Mladi biciklisti proći će kroz Ripanj i deo ovog naselja Timočki kraj, potom preko Gumčevog brda, Barajeva, Manića, Sopota, Ralje do vrha Avale. Kadeti će voziti od Jajinaca preko Trešnje, Ralje, Đurinaca, Ralje, Trešnje, podnožja Avale do vrha Avale, a njihova staza iznosiće 65 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: