Raul Merelješ na korak od Liverpula

Iako Havijer Maskerano još uvek nije zvanično napustio Liverpul, ‘crveni’ su požurili sa dovođenjem zamene – Raula Merelješa iz Porta.

Izvor: B92

Subota, 28.08.2010.

15:13

Default images

Merelješ je bio jedan od najboljih igrača Portugala na Svetskom Prvenstvu, a ukoliko prođe medicinske preglede, vezni igrač će potpisati za Liverpul tokom vikenda za 10.7 miliona funti.

27-godišnji fudbaler će zameniti Maskerana koji će preći u Barselonu za 20 miliona funti, koje će menadžer Liverpula, Roj Hodžson u potpunosti imati na raspolaganju za dovođenje pojačanja.

Merelješ će u Liverpul preći za relativno nisku cenu, pošto mu je preostalo samo dve godine ugovora sa Portugalcima, koji ne žele da rizikuju da ostanu bez obeštećenja.

Merelješ je prethodnih meseci bio na meti Mančester Junajteda, ali se ne uklapa u politiku koja važi u klubu otkako ga vodi familija Glejzer, a to je da se za velike sume novca ne dovode igrači koji su stariji od 26 godina. Dimitar Berbartov je za sada bio jedini izuzetak u tom pravilu.

Ukoliko ne bude prepreka, Merelješ bi mogao da debituje za Liverpul već 12. septembra u meču sa Birmingemom.

Merelješ je rođen 17. marta 1983. godine i posle dve sezone u Avešu i jedne u Boavisti, 2004. godine prešao je u Porto za koji je odigrao 137 mečeva uz 15 postignutih golova.

Za Portugal igra od 2006. godine i zabeležio je 36 nastupa i šest golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: