Tepić: "Na pravom smo putu"

Košarkaški reprezentativci Srbije spremno dočekuju Svetsko prvenstvo u Turskoj, ali sa strahom od kazni Svetske košarkaške fedracije (FIBA) za saigrače.

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2010.

19:32

Default images

"Imali smo dobre pripreme, ali nas je incident u Atini malo izbacio iz ritma i razmišljanja o utakmicama", izjavio je Milenko Tepić.

"Mislim da smo na pravom putu i verujem da nas kazna o kojoj svi pričaju neće mnogo omesti da se spremimo i u punom sastavu dočekamo početak prvenstva", dodao je bek Panatinaikosa.

"U Turskoj ćemo igrati kao na pripremama, na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe. Verujem da možemo da se plasiramo u osminu finala, a tako i da izbegnemo Ameriku. Posle toga se ulazi u fazu gde jedna utakmica određuje plasman. Ovaj tim ima kvalitet da igra utakmice na visokom nivou", zaključio je Milenko Tepić.

Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić rekao je da ne razmišlja o medalji, već samo o prvoj utakmici na turniru, protiv Angole.

"Ne treba da razmišljamo o plasmanu i medalji, već da idemo korak po korak, kao na EP u Poljskoj prošle godine. Išli smo od utakmice do utakmice i davali sve od sebe na terenu. Argentina je, po imenima, favorit u našoj grupi, ali najviše se pribojavam utakmice protiv Angole, koja je prva, to je za nas najvažniji meč", rekao je plejmejker Srbije.

Teodosić je dodao da se na pripremama radilo dobro kao i prethodne godine i da se nada da će ekipa imati uspeha kao na turniru u Poljskoj.

"Individualno smo napredovali i za nijansu smo iskusniji od prošlog turnira u Poljskoj. Ništa bitno se nije promenilo u radu, treću godinu treniramo sa Ivkovićem. Radilo se podjednako dobro kao prošle godine, nadam se da ćemo imati sreće i uspeha kao u Poljskoj", rekao je Teodosić.



Centar reprezentacije Srbije Kosta Perović rekao je da je zadovoljan pripremama, ali da se nada da kazna FIBA neće poremetiti atmosferu u ekipi.

"Dobro smo se pripremili, dobra je atmosfera. Nadam se da će sve biti u redu, samo da nas odluke FIBA ne poremete i da kazne neće biti drastične. Svaki igrač je dragocen za našu reprezentaciju, pogotovo kada se radi o najboljim igračima i kapitenu. Nadam se najboljem", rekao je Perović.

"Radili smo dva meseca, učestvovali na turnirima i igrali utakmice sa protivnicima sa drugih kontinenata, pošto je to razlika izmedju SP i EP. Ekipe sa drugih kontinenata gaje drugu vrstu košarke, donekle smo se upoznali sa tim", dodao je košarkaš Barselone.

Na Svetskom prvenstvu u Turskoj, od 28. avgusta do 12. septembra reprezentacija Srbije će igrati u Grupi A sa selekcijama Angole, Argentine, Australije, Nemačke i Jordana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: