Gurkuf prešao u Olimpik iz Liona

Najbolji fudbaler francuskog Bordoa Joan Gurkuf prešao je u Olimpik iz Liona za 22 miliona eura. Francuski reprezentativac je prošao medicinske preglede.

Izvor: B92 Francuska
Podeli

Gurkuf je potpisao petogodišnji ugovor, a treneru Bordoa Žanu Tigani i upravi "žirodinaca" ranije je izjavio da želi da napusti klub.

Gurkuf je u Bordou proveo dve sezone. Sa 19 godina je prešao iz Rena u Milan, ali kao tinejdžer u kokurenciji Kake, Pirla i Sedorfa nije uspeo da se izbori za mesto u timu.

Francuz je prvo pozajmljen Bordou, a zatim su "žirodnici" otkupili njeogv ugovor. Bordoje ovog leta ostao bez dvojice najboljih fudbalera prethodne dve sezone, Gorkufa i Maruana Šamaka, koji je otišao u Arsenal.

Prošle godine, Joan Gorkuf proglašen je za francuskog igrača godine, a u sezoni 2008/09 predvodio je Bordo do titule prvaka zemlje.

Gorkuf je drugo pojačanje za Lion ovog leta. Na Žerlan je za šest miliona evra stigao još jedan reprezentativac Francuske, Džimi Brijan iz Rena.

Sport

Vode Beograd i Jelica

Posle 5. kola ekipnog prvenstva Srbije za šahiste, koje se igra u Vrnjačkoj Banji, tim Beograd Agrobanka je zadržao vođstvo na tabeli.

Šah sreda 25.08. 23:50 Komentara: 1

PSŽ odustao od Biševca

Srpski odbrambeni fudbaler Milan Biševac ostaće član Valensijena, pošto je, zbog visokog obeštećenja, Pari Sen Žermen odustao od najavljenog transfera.

Fudbal sreda 25.08. 19:29 Komentara: 5
strana 1 od 2 idi na stranu