Li i Dajson pojačavaju Partizan?

Šampion Srbije Partizan ovoga leta ponovo menja skoro kompletan igrački kadar, a potencijlna pojačanja su krilo Džerald Li i plej Džerom Dajson, piše „Sport“.

Izvor: AK

Sreda, 25.08.2010.

10:39

Default images

Uprava „crno-belih“ najviše radi na rešavanju problema sa centrima pošto su tu samo novajlije Raško Katić i Nejtan Džavai, dok je potreban još jedan plejmejker.

Li je reprezentativac Finske (208cm), a istakao se protiv Crne Gore u kvalifikacijama za EP (12p 7sk i 13p). Dajson (190cm) igrao je na univerzitetu Konektikat, a igrom podseća na Mekejleba.

Oba košarkaša imaju po 23 godine, Li je prethodne četiri godine igrao na koledžu „Old dominion“, a bio je član svih mlađih selekcija Finske.

Dajson je bio sjajan na koledžu, prvu sezonu postizao je 13.8 poena po meču, sledeće 12.5 i bio izabran u najbolju petorku, a najbolji je bio u poslednjoj kada je imao 17.2 poena i 4.1 asistenciju po utakmici. Međutim, nije uspeo da izbori mesto u NBA ligi. Brz prvi korak, uz agresivnu odbranu, glavne su osobine ovog košarkaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: