Udovičić: "Pripreme prema planu"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je su pripreme državnog tima za šampionat Evrope u Zagrebu obavljene prema planu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 23.08.2010.

14:11

Default images

"Do odlaska na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 29. avgusta do 11. septembra u hrvatskoj prestonici očekuju nas još završni treninzi u Beogradu tokom kojih ćemo raditi zajedno sa reprezentacijom Crne Gore", rekao je Udovičić.

Selektor naše nacionalnog tima naglasio je da je "tužan i postiđen zbog neadekvatnog odnosa društva prema svetskim prvacima".

"Smatram da taj odnos nije adekvatan rezultatima koji smo postizali u prethodnom periodu", požalio se Udovičić.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Živko Gocić poručio je da će njegovi saigrači i on "pokušati da na svakoj utakmci pruže maksimum".

"Učinićemo sve da zabeležimo pobede protiv svih rivala, ali u ovom trenutku ne možemo da prognoziramo naš krajnji domet na šampionatu u Zagrebu s obzirom da će u završnici o plasmanu odlučivati najsitniji detalji", napomenuo je Gocić.

On tvrdi da će, po svemu sudeći, od rezultata prve dve utakmice u grupi protiv Grčke i Mađarske mnogo toga zavisiti, iako su "delfini" na Svetskom prvenstvu u Rimu prošle godine stgili do "zlata" nakon veoma bledog starta.

"Za svaki meč imaćemo uobičajenu pripremu. Ne zanimaju nas priče o promenljivom kriterijumu suđenja. Najbitnije je da on sto manje utiče na našu igru i ponašanje u bazenu", zaključio je Gocić.

Reprezentativci Srbije će poslednji trening pred put u Zagreb imati 26. avgusta na "Banjici", a dan kasnije od 10 časova putuju na kontinentalnu smotru.

Sovrović: “Nikad teža situacija”

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović istakao je danas da u toj organizaciji nikada nije bila teža situacija, ali je atmosfera u reprezentaciji pred početak Evropskog prvenstva u Zagrebu najbolja u poslednjih nekoliko godina.

"Tvrdim da je pomoć koju smo dobili od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije nedovoljna za finansiranje priprema i nastupa A selekcije. Osim seniorskog tima, mi smo ove sezone imali u pogonu pet muških i dve ženske selekcije", podsetio je Sovrović, uz napomenu da je deo troškova "pokriven" uz pomoć sponzora.

Za osnovne troškove na šampionatu u glavnom gradu Hrvatske, smeštaj i minimalne dnevnice koje sleduju, Savez je prema Sovrovićevim rečima morao da podigne kredit.

"Uprkos svim problemima, siguran sam da će naš državni tim u Zagrebu dostojno reprezentovati Srbiju. Očekujem da će nas igrama, rezultatima i ponašanjem u bazenu i van njega još jednom obradovati", poručio je Sovrović.

On nije želeo da se upušta o prognoze o dometima "delfina" na smotri evropskog vaterpola, ali je rekao da smatra da su oni "trenutno među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: