OIM: Džudisti na borilištu

Srpski reprezentativci u džudou Una Tuba i Mateja Glušac dočekuju spremni borbe na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, koje ih očekuju u ponedeljak.

Izvor: JT

Nedelja, 22.08.2010.

23:15

Default images

Zbog smanjenja broja kategorija na takmičenju Una se neće se takmičiti u svojoj kategoriji, do 70 kilograma, već do 78, a Mateja Glušac u kategoriji do 100, a ne do 90.

„Ne samo što će naši sportisti raditi protiv težih protivnika već će morati i da startuju u pretkolu“, rekao je trener džudista Miloš Stanković

Tuba će imati za protivnicu neugodnu Belgijanku Masur, ali ona je dobar borac i sigurno će učiniti sve što je u njenoj moći da postigne što bolji plasman“, dodao je Stanković.

Naša reprezentativka je poznata po tome što je uspešna u dva sporta. U džudou je osvojila evropsku bronzu na kadetskom prvenstvu, a pre dolaska u Singapur takmičila se na Evropskom prvenstvu u rvanju i osvojila bronzanu medalju slobodnim stilom. Pobeda na Belgijankom odvela bi je u kostur od osam takmičarki gde je čeka reprezentativka Bosne i Hercegovine Milica Savić.

Mateja Glušac imaće desetoricu rivala, a prvog Izraelca Mamistavalova, teškog tačno 100 kilograma, u pretkolu. Pobednika u četvrtfinalnom duelu očekuje Kubanac Mendoza.

Mateja Glušac ima zaista jake rivale. Tu je i svetski prvak do 90 kilograma, zatim evropski prvak u toj kategoriji. Ali, naši reprezentativci su odlično radili na pripremama na Bledu, dobro su trenirali i ovde u Singapuru i verujem da uz malo sreće mogu da ostvare visoke plasmane“, rekao je Stanković.

Takmičenje u Singapurue se održava po nokaut sistemu uz pun repesaž, tako da jedan poraz ne znači završetak borbi. Svako ima pravo na drugi meč i tek drugi poraz seli ga među gledaoce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: