Panuči objavio završetak karijere

Bivši fudbaler Parme i dugogodišnji fudbalski reprezentativac Italije Kristijan Panuči objavio je da se povlači iz fudbala.

Izvor: B92

Nedelja, 22.08.2010.

20:55

Default images

Samo nedelju dana pred početak nove sezone u Seriji A, Panuči je odlučio da se penzioniše posle karijere koja je trajala gotovo 19 godina.

“Posle mnogo razmišljanja, odlučio sam da se povučem iz fudbala. Imao sam nekoliko ponuda iz SAD, ali bez prave motivacije, jedina ispravna odluka je da okačim kopačke o klin” rekao je Panuči za “Skaj”.

Panuči je istakao šta mu je bio jedan od najsvetlijih momenata karijere.

To što sam postao prvi Italijan koji je osvojio Ligu Šampiona sa Real Madridom, svakako je bio najveći momenat moje karijere”, rekao je Panuči.

Želeo bih da se zahvalim svim svojim bivšim klubovima, saigračima, trenerima i posebno Fabio Kapelu za neke zaista neverovatne godine koje smo zajedno proveli”, zaključio je Panuči.

Panuči je rođen 12. aprila 1973. godine i karijeru je počeo u Đenoi, odakle je 1993. prešao u Milan. Za ‘rosonere’ je nastupao do 1996. kada prelazi u madridski Real u kojem igra takođe tri godine. 1999. godine se vratio u Italiju, u Inter, koji ga je naredne sezone prosledio u Čelsi, na pozajmicu.

Najveći deo karijere proveo je u Romi, od 2001. do 2009. godine, a poslednju profesionalnu sezonu odigrao je za Parmu.

Sa Milanom ima po dve titule prvaka Italije i italijanska Superkupa, Ligu Šampiona i Superkup Evrope. Sa Realom je osvojio Primeru, LŠ kao i titulu klupskog prvaka sveta, dok sa Romom ima dva Kupa Italije i i jedan Superkup.

Za reprezentaciju Italije odigrao je u periodu od 1994. do 2008. ukupno 57 mečeva, uz četiri postignuta gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: