Kreće sezona u Bundesligi

Meč u kojem se sastaju poslednja dva šampiona Nemačke Bajern i Volfsburg otvara novu sezonu Bundeslige.

Izvor: JT

Četvrtak, 19.08.2010.

22:17

Default images

Srbija će u jednoj od najjačih fudbalskih liga imati četvoricu predstavnika: Gojka Kačara, Zdravka Kuzmanovića, Nevena Subotića i Nikolu Petkovića.

Sezona 2010/11 biće 99. prvenstvo Nemačke, a 48. u formatu Bundeslige.

Pred start šampionata prvi favorit za titulu je aktuelni šampion Bajern, koji je u prethodnoj sezoni igrao i u finalu Lige šampiona. Uz to veliki broj igrača minhenskog kluba predstavljao je reprezentaciju Nemačke na Svetskom prvenstvu, gde su ’panceri’ zauzeli treće mesto i zadivili svet atraktivnom igrom.

U odnosu na prethodne sezone u Bundesligi će igrati samo četvorica igrača iz Srbije. Subotić će braniti boje Borusije iz Dortmunda, Kuzmanović Štutgarta, Kačar će igrati za Hamburger, a Petković za Ajntraht.

Iako je Bundesliga najgledaniji i finansijski najstabilniji nacionalni šampionat na svetu klubovi su u prelaznom roku potrošili vrlo malo novca na dovođenje igrača. Ipak, dva transfera se izdvajaju od ostalih, dolazak Španca Raula u Šalke iz madridskog Reala i povratak doskorašnjeg kapitena reprezentacije Nemačke Mihaela Balaka u Bajer iz Leverkuzena posle epizoda u Bajernu i Čelsiju.

Bundesliga, prvo kolo:
petak, 20. avgust
Bajern – Volfsburg 20.30
subota, 21. avgust
Keln – Kajzerslautern 15.30
Frajburg – Sent Pauli 15.30
Hanover – Ajntraht 15.30
Hofenhajm – Verder 15.30
Borusija Menhengladbah – Nirnberg 15.30
Hamburger – Šalke 18.30
nedelja, 22. avgust
Majnc – Štutgart 15.30
Borusija Dortmund – Bajer Leverkuzen 17.30

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: