LE: Odlični Tošić i Jovanović

Srpski reprezentativac Zoran Tošić postigao je dva pogotka u pobedi moskovskog CSKA nad Anortosisom sa Kipra sa 4:0.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

21:09

Default images

Tošić je proveo svih 90 minuta u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, odigranom u Moskvi, a mrežu Kiprana zatresao je u 48. i 74. minutu.

Jedini strelac na tom meču pored Tošića bio je Sejdu Dumbija, koji je postigao golove u 13. i 20. minutu.



Pored Tošića i Zdravko Kuzmanović je odigrao ceo meč za Štutgart, koji je u Bratislavi slavio sa 1:0 protiv Slovana, koji je u prethodnom kolu kvalifikacija eliminisao Crvenu zvezdu. Jedini gol na toj utakmici postigao je Martin Harnik u 88. minutu.

Turski velikani u problemu

Beta
Najveće iznenađenje u ostalim mečevima koji su odigrani u četvrtak uveče napravio je ukrajinski "Karpati" koji je vodio 2-0 protiv Galatasaraja u Istanbulu, a na kraju kao i OFK Beograd na revanš odlazi sa obećavajućih 2-2.

Oba gola za ekipu Frenka Rajkarda postigao je Baroš u 56. i 86.minutu.

Težak rezultat pred drugi meč ima i prebogati Fenerbahče. PAOK je stigao do minimalne prednosti, ali bez primljenog gola i sa igračem manje, jer je još u 56.minutu isključen Anino. Jedini pogodak postigao je Vijerinja još u 19.minutu.

Liverpul je pobedio Trabzonspor sa 1:0 pogotkom Rajana Babela u 45.minutu, a zašto u Aziju, na krajnji istok Turske ekipa sa "Enfilda" ne putuje sa većom prednošću krivac je Džo Kol, koji je očajno pucao penal u 53.minutu. Odličnu šansu imao je i Milan Jovanović, ali je nakon duplog pasa, iskosa šutirao pravo u golmana Trabzona.

Hajduk i Dinamo na korak od grupa LE

Beta
Hrvatski timovi sa odličnim rezultatima dočekuju revanš mečeve u Bukureštu i Zagrebu.

Hajduk, koji ove godine igra odlično pod vođstvom iskusnom Stanka "Špace" Poklepovića na prepunom "Poljudu" razbio je Unireu (koja je u ogromnim finansijskim problemima) sa 4:1. Dva gola postigao je Senijad Ibričić, a dva gola za miran revanš na "maksimiru" postigao je i nekadašnji napadač Hajduka Ante Rukavina, pa je debi Vahe Halilhodžića na klupi Dinama bio izuzetno uspešan: Đer – Dinamo 0-2.

Porto je već u Ligi Evrope, takmičenju koje je nepoznanica za njih (redovni učesnici Lige šampiona), pošto su pobedili Gent kao gosti sa 3:0.

Sigurne pobede zabeležili su i Palermo (3:0 protiv Maribora), Bajer Leverkuzena, CSKA iz Sofije ( 3:0 protiv velškog TNS-a), i beloruskog BATE Borisova (3:0 protiv Maritima).

Prilično mirno na revanš mogu da putuju i fudbaleri Seltika (2:0 protiv Utrehta) i Debrecina, koji su istim rezultatom pobedili bugarski Liteks.

Vladimir Petrović Pižon je doživeo poraz sa svojim Temišvarom od Mančester Sitija 0-1, a jedini gol postigao je novopridošli Mario Baloteli.
Kompletni rezultati:
BATE Borisov - Maritimo 3 - 0
Bayer Leverkusen -Tavrija Simferopolj 3 - 0
CSKA - Anortozis 4 - 0
PSŽ - Maccabi Tel Aviv 2 - 0
Rapid - Aston Vila 1 - 1
Slovan Bratislava - Štutgart 0 - 1
AIK Stokholm - Levski Sofia 0 - 0
Debrecin - Liteks Loveč 2 - 0
Dnjipro D'petrovsk - Lech Poznan 0 - 1
FC Vaslui - Lil 0 - 0
Omonia Nikozia - Metalist Harkov 0 - 1
OB Odenze - Madervel 2 - 1
Fejenord Rotterdam - AA Gent 1 - 0
Steaua - Grashopers 1 - 0
Galatasaraj - Karpati Lvov 2 - 2
Klub Briž - Din. Minsk 2 - 1
CSKA Sofia - TNS 3 - 0
Hajduk Split - Unirea Urzićeni 4 - 1
Lozana Sports - Lokomotiva Moskva 1 - 1
Palermo- NK Maribor 3 - 0
PAOK - Fenerbahče 1 - 0
Rasing Genk - FC Porto 0 - 3
Đer - Dinamo Zagreb 0 - 2
Temišvar - M.Siti 0 - 1
Napoli - Elfsborg 1 - 0
Hetafe - APOEL 1 - 0
Borusia D - Karabah 4 - 0
Šturm - Juventus 1 - 2
Dandi J. - AEK 0 - 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: