Simović i Matović peti u finalu

Srpski veslači Nikola Simović i Vuk Matović zauzeli su peto mesto u finalnoj trci dvojaca bez kormilara na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru.

Izvor: NK

Sreda, 18.08.2010.

13:47

Default images

Zlatnu medalju sjajnom trkom osvojili su sa 3:05,65 Slovenci Grace i Domanjko.

Oni su zako neugodno iznenadili najveće favorite, svetske prvake Grke Nastopulosa i Lampridisa (3:06,85), dok je bronza pripala Australijancima Kohrenu i Votsu (3:07,52). Ispred našeg dvojca bili su i Britanci Nainbi-Laksmar i Džopling (3:09,37), a iza Turci Kazakli i Girisken (3:16,64).

„Momci su dali sve od sebe u veoma jakoj trci, borilki se lavovski i bili peti. Možda su mogli da budu četvrti, ali ovde su bile tri izvanredne posade – Slovenije, Grčke i Australije. Pokušali smo da osvojimo medalju, ali nismo uspeli. Nikola i Vuk su veslali taktički dobro, ali u drugom delu jednostavno nisu izdražali. U dve prethodne trke bili su za Slovencima samo sekundu, u finalu pet, razlog su dve iscrljujuće trke, posebno jučerašnje kojoj su se borili protiv kontra vetra što je na njima kao neuporedivo lakšim od ostalih ostavilo dublji trag“, rekao je trener Aleksandar Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: