DS: "Vešović je budućnost Zvezde"

Legenda Crvene zvezde Dejan Savićević kaže da igranje u Evropi mora da bude standard Zvezde. Budućnost kluba i nova zvezda, po Savićeviću je Marko Vešović...

Izvor: B92

Sreda, 18.08.2010.

11:48

Default images

Legenda Crvene zvezde, i trenutno prvi čovek crnogorskog fudbala Dejan Savićević, izjavio je da plasman u grupnu fazu Lige Evrope mora da postane realnost Crvene zvezde.

Savićević je dodao, da od odlaska Dragana Stojkovića, klub ne može da se stabilizuje u Evropi:

"Mislim da nije u pitanju kvalitet fudbala na ovim prostorima. Pogledajte Partizan, igraće najmanje LIgu Evrope, ako se ne uplaše od Anderlehta, mogu i do LŠ. Mislim da bi igranje u Ligi Evrope trebalo da bude realnost za Zvezdu. Ne kažem da to mora da se dešava svake godine, ali ako pogledate sastave grupa u tim takmičenjima, onda vam je jasno da je Zvezda morala tamo da nađe svoje mesto".

Savićević kaže da je očigledno bilo i nekih grešaka:

"Moram da napomenem da ne pratim detaljno situaciju u klubu, ali jasno je da je bilo nekih minusa na sportskom planu. Taj Lekić je prodat, a imao je neku težinu, nije dovedena zamena. Vujadin Savić je otišao, a vidim da je odmah počeo da igra u Bordou. Nadam se da će biti oformljena dobra ekipa i sledeće godine imati više sreće. Vladan Lukić je koliko čujem uspeo da sredi finansijsku situaciju, ali ne može da rešava probleme na više frontova.

Oni koji bi mogli da donesu svetliju budućnost crveno-belima su dvojica momaka koji su rođeni u Crnoj Gori:

"Marka Vešovića znam 4-5 godina.Iskreno nisam očekivao da će ovako brzo da se uklopi. Ima kvalitet da probije, da odigra jedan na jedan. Samo ga treba istrpeti...On bi mogao da bude svetla budućnost Crvene zvezde" rekao je Savićević.

Crveno-beli žele i Stefana Savića:

"Voleo bih da taj "mali" dođe u Crvenu zvezdu, jer mislim da bi sa Vešovićem i Savićem , Zvezda za dve godine imala uspeha", kaže Savićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: