Krstajić: "Ne smemo da srljamo"

Mladen Krstajić, kapiten Partizana, kaže pred duele sa Anderlhtom da su Belgijanci "tim za poštovanje" ali i da njegova ekipa "može do slavlja".

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2010.

11:18

Default images

"Dobro smo počeli ali ne možemo sada zbog pet pobeda da letimo. Tek sada nas očekuje ono pravo, Anderleht je tim za svako poštovanje i svakako je favorit. Imaju nekoliko ekstra pojedinaca koji mogu u svakom trenutku da reše meč," rekao je Krstajić koji se i pored povrede priprema za meč sa prvakom Belgije.

"Očekujem neizvesnu utakmicu i nadam se da uz pomoć sa tribina možemo do vredne pobede. Moramo da odigramo najbolje što možemo, da odigramo bolje nego na prethodnim utakmicama. Svi smo toga svesni," kaže Krstajić i objašnjava šta je vrednost protivnika, "Oni dolaze iz lige koja je jaka, tamo su najbolji. Brzi su, imaju puno iskustva u evropskim kupovima, dobri su na lopti. Jako brzo se transformišu u napad kada dođu do lopte i napadaju sa četvoricom ili petoricom igrača."

Prva zvezda Anderlehta je Lukaku, tinejdžer koji je ovog leta izazvao interesovanje velikih evropskih klubova ali Krstajić zna da on nije jedina opasnost.
www.partizan.rs
"Nije Anderleht samo Lukaku. Već deset godina se u fudbalu igra drugačije, prošla su vremena kada pratiš svog igrača svuda, ideš sa njim do korner zastavice ili kada izađe u aut... Nekada se promene mesta na terenu, stignu drugi igrači u napad, igra se na preuzimanje. Moraćemo da budemo pažljivi."

Iako trener Stanojević insistira na ofanzivnoj igri u duelu sa Anderlehtom Partizanu će biti neophodno strpljenje.

"Ne smemo da jurnemo i srljamo. Danas retko koji tim igra baš lepo, nema raskošnog fudbala, svi se trude da se bore, da budu agresivni, čekaju kiks protivnika. Moramo da budemo oprezni, maksimalno koncentrisani i pametni. Da igramo u visokom ritmu i da želimo pobedu, naravno," rekao je Krstajić koji je na pitanje "Koji je najgori rezultat kojim bi bio zadovoljan?" odgovorio sa "Da ne primimo gol."

Na pitanje da li je Partizanova odbrana u stanju da spreči igrače Anderlehta da postignu gol Krstajić je rekao:

"Mislim da možemo."

Utakmica Partizan - Anderleht igra se u sredu na stadionu u Humskoj, počinje u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: