Junajted rutinski, Skols doktorski

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Njukasl sa 3:0, u poslednjem meču prvog kola engleske Premijer lige.

Izvor: Aleksa

Ponedeljak, 16.08.2010.

22:47

Default images

Golove za tim Aleksa Fergusona na ’Old Trafordu’ postigli su Dimitar Berbatov u 33. Daren Flečer u 42. i Rajan Gigs u 85. minutu utakmice.

Iako nije postigao gol, i iako je zaradio žuti karton, meč je obeležio fantastični 35-godišnji Pol Skols koji je, kao i u duelu protiv Čelsija u Komjuniti šildu odigrao bez greške, a bio je i asistent kod prvog i trećeg gola.

Odličan je bio i 'preporođeni' Bugarin Dimitar Berbadov koji je u drugom zvaničnom meču sezone postigao i drugi gol, i tako najavio odličnu sezonu. Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić ponovo je kao kapiten predvodio 'crvene đavole', i odigrao je sasvim solidnih 90 minuta.

Ferguson je utakmicu počeo u trenutno najjačem sastavu, napadački tandem činili su Berbatov i Runi, a u ekipu se vratio i Francuz Patris Evra koji je propustio duel protiv Čelsija na ’Vembliju’.

Njukasl je bio ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini utakmice, a ekipa Krisa Hatona je upravo u tom periodu i propustila veliku priliku da možda i povede, i tako znatno oteža posao velikom favoritu.

U 11. minutu Nolan je izveo korner, Kerol je odlično skočio, ali je iz odlične pozicije šutirao pored gola. U nastavku prvog dela domaći tim preuzeo je kontrolu nad utakmicom, a prvu veliku priliku imao je Runi posle pola sata.
Beta/AP
Berbatov je glavom spustio centaršut Valensije sa desne strane, ali je poluvolej Runija završio pored gola. Samo tri minuta kasnije Junajted je poveo. Pol Skols je poslao divnu loptu za Berbatova u kazneni prostor, a Bugarin je prihvatio i iskosa sa desne strane jakim udarcem po zemlji u dalji ugao savladao golmana Stiva Harpera.

Do kraja prvog dela u strelce se upisao i veoma korisni Daren Flečer koji se u 42. minutu odlično snašao posle centaršuta Evre i dodavanja Runija, i iz okreta sa peterca prosledio loptu u mrežu Njukasla za 2:0.

Prvu priliku u nastavku imao je Vejn Runi koji je dobio odličnu loptu od Valensije na desnoj strani, ali je pokušao da proigra Berbatova na drugoj stativi iako je mogao da šutira. Do kraja utakmice Ferguson je napravio tri izmene. Ušli su Meksikanac Havijer Ernandes, Rafael i veteran Rajan Gigs, a konačan rezultat postavio je upravo Velšanin.

Pet minuta pre kraja Pol Skols je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora sa desne strane, poslao je predivnu dijagonalu u šesnaesterac, a tamo je Gogs zahvatio prelep volej koji je završio u daljem uglu gola Stiva Harpera.

Junajted se ovom pobedom priključio grupi od pet timova koji su u prvom kolu ostvarili pobede u Premijer ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: