Kup: Bajern i Šalke sigurni

Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se u drugo kolo Kupa Nemačke pošto su savladali petoligaša Germaniju Vindek sa ubedljivih 4:0.

Izvor: LB

Ponedeljak, 16.08.2010.

22:44

Default images

U drugom meču odigranom u ponedeljak Šalke je golovima Peruanca Džefersona Farfana, u 42. i 46. minutu, savladao trećeligaša VfR Alen sa 2:1. Jedini gol za domaće postigao je Tim Bauer u 82. minutu iz penala. Šalke je od 18. minuta imao igrača više, pošto je isključen Andreas Šon.

Fudbaleri aktuelnog šampiona i osvajača Kupa Nemačke postigli su po dva gola u završnici prvog i drugog poluvremena.

Bavarci su poveli u 44. minutu preko Miroslava Klosea, da bi samo minut kasnije vođstvo Bajerna duplirao Frank Riberi.

Treći gol za ekipu trenera Luja van Gala postigao je Toni Kros u 84. minutu, a konačan rezultat, minut kasnije, postavio je Mario Gomes.



"Uvek je teško da se ekipa maksimalno koncentriše na utakmicu koju igra protiv 'malog' tima, ali ovo je naš najgori meč od početka priprema. Čestitam protivnicima koji su igrali veoma dobro svih 90 minuta. Mi smo samo uradili ono što smo morali, to je sve", rekao je Van Gal.

Bajern, koji će do oktobra biti bez svog najboljeg igrača -Arjena Robena, odbranu titule u Bundesligi počinje u petak, duelom sa Volfsburgom.

Kup Nemačke, prvo kolo:

Germania Vindek - Bajern Minhen 0:4
Klose 44, Riberi 45, Kros 84, Gomes 85
VfR Alen - Šalke 1:2
Bauer 82 - Farfana42, 46

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: