Karpov u poseti Beogradu

Kandidat za predsednika Svetske šahovske federacije (FIDE) i legendarni prvak sveta Anatolij Karpov posetiće Beograd i Banja Luku.

Izvor: JT

Nedelja, 15.08.2010.

18:42

Default images

Karpov će u sklopu svetske turneje u Beograd doputovati u utorak avgusta, a dva dana kasnije otići će u Banja Luku.

U slučaju pobede Karpova u izbornoj trci, Srbiji će u administraciji FIDE pripasti mesto potpredsednika, a tu funkciju obavljaće reprezentativka Alisa Marić.

Šahovski savezi Srbije i Republike Srpske su ranije uputili javnu podršku njegovoj nominaciji, pa on neće doći da lobira za kandidaturu, već želi da sazna šta je to što bi buduća administracija FIDE mogla da učini za region koji je poznat po bogatoj šahovskoj tradiciji“, navela je Marićeva u saopštenju, „Poziv Karpova da preuzmem ulogu potpredsednika FIDE na njegovoj izbornoj listi vidim kao najveće priznanje u karijeri, ali i priznanje istorijskoj ulozi Srbije u svetskom šahu“.

Izbori za predsednika FIDE održaće se krajem septembra za vreme Šahovske olimpijade u Hanti-Mansijsku. Protivkandidat Karpovu je aktuelni predsednik FIDE Kirsan Iljumžinov, političar iz Kalmikije, dela ruske federacije, koji tu funkciju obavlja 16 godina.

Na Karpovljevoj izbornoj listi nalaze se predstavnici Rusije, SAD, Ukrajine, Malezije, Angole i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: