Nastavlja se motokros šampionat

Treća trka Otvorenog šampionata Srbije u motokros na programu je ovog vikenda na stazi Punoševići u zaseoku Riđevštica, odmah iznad Aleksandrovca Župskog.

Izvor:

Petak, 13.08.2010.

15:27

Default images

Miroslav Radisavljević Mirga dugogodišnji je organizator trka u vlastitom dvorištu, jer je u takvoj situaciji.

Visoko u planini oko porodične kuće, iz sezone u sezone vredno sređuje stazu, koju pored takmičara, voli i publika, koja standardno dolazi u velikom broju.

Ovih dana uz pomoć buldožera i bagera borili smo se sa jednom krivinom, koja krasi izuzetno jaka centripetalna sila. Kažu takmičari da mnogo izvlači, a ja im poručuje, da na motoru pored gasa imaju i kočnicu, pa neka malo smire takmičarske sprave i nađu pravi ugao kako da uđu, odnosno izađu iz iste“, prvi je komentar Radisavljevića.

Organizatori trke očekuju da će konačan broj učesnika biti poznat tek u subotu.

Kod nas vlada još uvek stara praksa da na dan tehničkog i verifikacije saznamo tačan broj takmičara. Kako je ovo treća trka u sezoni, verujem da će svi domaći vozači doći, negde oko 40 vozača, kako bi se kući vratili sa bodovima. Što se tiče stranaca, tu nisam siguran koliko bi Bugara i Makedonaca moglo da dođe. Činjenica je da besparica jednako pogađa sve krosere u regionu, a mi kao klub nemamo načina da im izađemo u susret“, dodao je Radisavljević.

Staza na kojoj će biti vožena treća trka šampionata domaća je za Miloša Đorđevića, koji je prvi komšija organizatora trke.

Radisavljević je obećao da će učiniti sev da se izbori sa prašinom koja caruje na stazi u Punoševićima. Sama konfiguracija terena i podloga čine da bez kvašenja nema radosti. Kako je to sve dosta daleko u planini, da se pojavi cisterna koja bi to polila, imam utiska da je to malo realno. Jedino nam preostaje da gledamo u nebo i nadamo se kiši, koja bi pokupila prašinu“, rekao je Đorđević, svojevremeno i u ulozi organizatora trke, tako da su mu vrlo poznati problemi koji se javljaju oko pripreme staze za takmičenje.
plumrace.com
Posle dve trke u klasi do 125 kubika, Đorđević se nalazi na drugom mestu, odmah iza Branka Antića, odnosno ispred Miroslava Cvetkovića dvojca iz Brusa.

Na stazi u Punoševićima po mojoj proceni presudiće start, jer staza je dosta uska i nema puno mesta za preticanje. Drugo mesto u klasi posle dve trke, u ovom trenutku je moj realan domet, jer je Antić vrlo dobar, a Cvetković je odmah tu iza nas. Ovu sezonu praktično koristim da ostanem u formi posle ozbiljne povrede desne ruke, kako bi se već narede godine vratio u najjaču klasu“, istakao je Đorđević.

Pored ekipe u 125 kubika, provereni ljubitelji motokrosa imaće prilike da uživaju u okršajima u klasi do 250 kubika. Društvo predvodi Aleks Varadi, zatim Gabor Sagmajster, Velibor Milunović, Vlade Rajević i ostali. Dve osnovne klase, svakako imaju svoju draž, jer gledati mališane, kako se bore za svaku poziciju tokom trke, uživanje je samo po sebi.

Subota je dan rezervisan za zvanične treninge. Sutradan tačno u podne startuje prve od dve vožnje kako predviđa Pravilnik. Publiku pored dobre zabave, očekuju i oblaci župske prašine, jer za vikend najavljuju lepo vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: