Santos preti Čelsiju tužbom

Brazilski Santos zapretio je Čelsiju tužbom FIFA zbog pokušaja Engleza da dovedu napadača Nejmara bez kontaktiranja kluba.

Izvor: AK

Četvrtak, 12.08.2010.

22:50

Default images

Predsednik Santosa Luis Alvaro Rieiro izjavio je da Čelsi insistira da pregovara sa Nejmarom ioako je klub već odbio ponudu za 18-godišnjeg centarfora.

Prema izveštajima Nejmar i njegov otac su se sreli sa predstavnicima Čelsija posle meča Brazila sa SAD-om u sredu. Nejmar je bio strelac prvog gola na utakmici koju su “karioke” dobile sa 2:0.

Ribeiro je brazilskim medijima potvrdio da bi klub mogao da traži od FIFA da interveniše protiv Čelsija. On je rekao da Santos ne želi da proda fudbalera, ali da Čelsi može da ga dobije ukoliko plati 35 miliona funti koliko iznosi otkupna klauzula. Čelsi je prethodno ponudio 20 miliona funti.

Londonski tim već je imao sličnih problema u prošlosti. FIFA je u septembru prošle godine kaznila klub sa ’Stamford Bridža’ zabranom kupovine igrača do januara 2011. godine, zbog toga što su čelnici Čelsija 2007. godine naveli, tada 16-godišnjeg, Gaela Kakuta da raskine ugovor sa francuskim Lensom i pređe u Čelsi.

Dva meseca kasnije Sud za sportsku arbitražu u Lozani ukinou je suspenziju "plavcima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: