Ispala JJ, nema srpskog derbija

Jelena Janković eliminisana je u osmini finala turnira u Sinsinatiju od 114. teniserke sveta Akgul Amanmuradove u dva seta 7:6, 6:4.

Izvor: NK

Četvrtak, 12.08.2010.

21:32

Default images

Meč je trajao jedan čas i 23 minuta, a Amanmuradova, koja je pobedila i Bojanu Jovanovski u drugom kolu, sprečila je tako srpski derbi u četvrtinalu.

Uzbekistanka će se u borbi za polufinale sastati sa našom Anom Ivanović koja je sjajno odigrala protiv Jelene Vesnine i prepustila joj samo tri gema.

Prvi set rešen je u taj brejku koji je dobila Uzbekistanka posle razmene mini-brejkova. Najpre je Amanmuradova oduzela servis Jeleni odmah na startu odlučujućeg gema, potom je srpska teniserka uzvratila, ali nije imala dovoljno snage izbegne još novi mini-brejk pa je teniserka iz Uzbekistana povela 1:0 u setovima.

U drugom setu je odlučujući bio sedmi gem u koje je Jankovićeva imala 40-15, ali je onda došlo do neshvatljivog pada u igri što je Amanmunarova iskoristila, oduzela joj servis i rutinski privela meč kraju.

Jelena, koja je u Sinsinatiju postavljena za prvog nosioca, nije imala nijednu brejk priliku tokom meča. Na putu do velikog iznenađenja Amanmuradova je odservirala čak 12 asova, a srpska teniserka je napravila pet duplih grešaka.

Uzbekistanka se do sada samo jednom sastala sa Anom Ivanović u Berlinu pre dve godine kada je srpska teniserka pobedila rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: