Ana u trećem kolu Sinsinatija

Srpska teniserka Ana Ivanović izborila je plasman u treće kolo turnira u Sinsinatiju pobedom nad Jaroslavom Švedovom iz Kazahstana.

Izvor: JT

Sreda, 11.08.2010.

23:05

Default images

Ivanovićeva je do pobede došla rezultatom 6:1, 7:5, posle jednog sata i 14 minuta igre.

Meč između srpske teniserke i Švedove bio je prekinut zbog kiše pri rezultatu 1:0 za Ivanovićevu u setovima i 4:4 u drugom setu.

Ivanovićeva je u meč ušla ofanzivno i uz sigurnost na svojim servisima i uz dva brejka došla je do prednosti u setovima. U drugom setu nije imala nimalo lak posao i obe teniserke su pre prekida uspele da naprave po jedan brejk.

Posle pauze zbog kiše obe teniserke su svojoj protivnici oduzele servis, a Ivanovićeva je potom uz brejk i siguran svoj servis došla do trijumfa.

U narednoj rundi Ivanovićevu očekuje duel sa Jelenom Vesninom iz Rusije, koja je savladala Italijanku Frančesku Skjavone sa 6:4, 6:4, a iako u Sinsinatiju niže dobre igre već sada je poznato da srpska teniserka naredne nedelje definitivno neće igrati na turniru u Montrealu.

Zahtev Ivanovićeve za dobijanje specijalne pozivnice za turnir u Kanadi je odbijen još pre nekoliko nedelja, ali su organizatori odlučili da ju je ponude, ali ih je srpska teniserka odbila zbog komentara direktora turnira Judžina Lapijera, koji je rekao da "nije dovoljno biti sladak da bi se dobila vajld karta".

"Mislim da takvi komentari nisu bili potrebni jer su kontradiktorni svemu onome što su prethodno rekli mom menadžmentu, a to je da neću dobiti pozivnidu jer nisam Kanađanka. Činjenica da je prvobitni zahtev odbijen uopšte nije problem, bila bih srećna da igram i kvalifikacije, ali mislim da su ti komentari prevršili meru jer je našu prepisku učinio javnom i čak je pogrešno predstavio. Nažalost, ne osećam se dobrodošlom na tom turniru", istakla je Ivanovićeva.

Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 2.000.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: