Teodosić: “Došlo je naše vreme”

Srpski košarkaš Miloš Teodorić veruje da je nacionalni tim sazreo za velike domete na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Izvor: JT

Sreda, 11.08.2010.

22:50

Default images

Prema Teodosićevim rečima ako on i njegovi saigrači misle da osvoje medalju na planetarnom šampionatu, od 28. avgusta do 12. septembra. moraju da nastave sa vrednim radom.

“ Imamo veoma mlad tim, ali verujemo da je došlo naše vreme. Ostalo je još 20 dana do Svetskog prvenstva, i ako mislimo da osvojimo medalju, moramo da nastavimo sa radom u još jačem ritmu”, rekao je Teodosić.

Teodosić je bio jedan od najboljih u sastavu Srbije u pobedi nad Turskom na Istanbul kupu, a to je bila veoma važna utakmica za izabranike Dušana Ivkovića.

Posebno je važno to što smo uspeli da vidimo gde smo, jer pre ovog turnira nismo odigrali nijedan meč, tako da nam je ovo bila prva proba. Nije bilo važno osvojiti turnir, ali je bitno to što smo u poslednjem meču igrali dobro i pobedili tako jak tim kao što je Turska”, naglasio je plej srpskog tima.

Turci su bezuspešno pokušavali da presingom na Teodosića parališu naš tim.

Svi treneri posebnu pažnju obraćaju na organizatora igre i pokušavaju da ga drže pod velikim pritiskom, kako bi otežali igru protivnika u napadu. To je prirodno i normalno. Svaki plejmeker to razume, a naravno da je i meni bilo teško protiv Turske”, istakao je Teodosić.

Košarkaša Olimpijakosa na Mundobasketu očekuju dueli sa mnogo iskusnijim rivalima, pošto je on debitant na najvećem košarkaškom takmičenju.

Znam da su naši protivnici u grupi mnogo iskusniji. Ipak, ako ostanemo ovako energični i nastavimo da igramo kao dosad, ovaj tim može do još boljih rezultata. Ne razmišljamo o tome da li ćemo osvojiti medalju. Kao i u Poljskoj, idemo korak po korak, kako bismo opet ostvarili uspeh. Ako nam se ukaže prilika, verujem da ćemo je iskoristiti na nabolji način”, rekao je Teodosić.

Uprkos ulozi koju je imao u Poljskoj Teodosić sebe i dalje ne vidi kao zvezdu.

Prethodnih godina smo imali veoma talentovane i mlade igrače. I sada imamo samo jednu ili dve zvezde, ostali su veoma mladi, ali očekujem da će zablistati, jer su već načinili krupne korake i na putu su da postanu zvezde. Ipak, za nas je najbitnije da igramo kao tim, to je naše najveće oružje i samo kroz timsku igru možemo da ostavimo značajan trag”, naglasio je Teodosić.

U svemu tome je pomoć selektora Dušana Ivkovića od neprocenjivog značaja, a njih dvojica će posle Svetskog prvenstva sarađivati i u Olimpijakosu.

Moram da podvučem da je fenomenalan osećaj raditi opet sa Dudom Ivkovićem i da to svim igračima prija. To što imamo priliku da tri meseca budemo s jednim od najuticajnijih trenera u istoriji je neprocenjivo iskustvo, koje samo u reprezentaciji može da se doživi”, rekao je Teodosić.

Naš nacionalni tim napušta Istanbul i preko Zagreba putuje u Maribor, gde će od 13. do 15. avgusta odigrati drugi pripremni turnir za Svetsko prvenstvo u Turskoj. Prvog dana protivnik je Rusija od 17.30 časova, potom slede dueli s Novim Zelandom u isto vreme i domaćinom Slovenijom od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: