U21: Srbija izgubila u Slovačkoj

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Slovačke u gostima sa 2:1, u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2011. godine u Danskoj.

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2010.

18:51

Default images

Ekipa Ratomira Dujkovića je ovim porazom praktično izgubila sve šanse da se nađe među 14 ekipa koje će igrati baraž za EP.

Oba gola za Slovačku postigao je fudbaler Slovana iz Bratislave Jakub Silvestr, prvi u 14. minutu, a drugi u 60. Jedini strelac za selekciju Srbije bio je Filip Đuričić u 69. minutu, samo sedam minuta nakon što je ušao u igru umesto Milinkovića.

Slovačka je povela u 14. minutu, nakon što je Jakub Silvestr iskoristio nesigurnu intervenciju golmana Branislava Danilovića i sa par metara poslao loptu u mrežu.

Slovaci su i nakon postignutog gola nastavili opasno da napadaju, pa je golman Danilović u tri navrata dobrim odbranama sačuvao svoju mrežu.

Izabranici Ratomira Dujkovića tek su u završnici prvog poluvremena opasnije pripretili protivniku, ali su neprecizni bili Vojo Ubiparip i Miralem Sulejmani.

Slovačka je i u drugom poluvremenu bila bolji protivnik, a takvu igru uspela je da kruniše novim pogotkom. Igrao se 60. minut kada je Silvestr prevario Marka Milanovića i sa pet metara poslao loptu u donji desni ugao gola Srbije.

Nadu Srbiji, bar za trenutak, uspeo je da vrati Filip Đuričić u 69. minutu, kada je iskoristio asistenciju Jagoša Vukovića. Srbija je u završnici imala inicijativu, ali je najbolju priliku za gol propustio domaći tim u 85. minutu, kada je Silvestr izašao sam ispred Danilovića i šutirao preko gola.

Naša mlada reprezentacija do kraja kvalifikacija igra još dva meča. Četvrtog septembra Srbija dočekuje verovatnog pobednika grupe selekciju Hrvatske, a tri dana kasnije gostuje Kipru.

U baražu će učestvovati deset pobednika grupa i još četiri tima koja osvoje najviše bodova. Finalni turnir biće održan od 11. do 20. juna 2011. godine u Danskoj.

Slovačka: Dubravka, Čikoš, Janošik, Baran, Jarabica, Pročažka, Gergel (od 78. Štepanovski), Đuriš, Silvestr, Grendel (od 73. Kuzma), Lačni (od 59. Kiš).
Srbija: Danilović, Jovanović, Rajković, Radovanović (od 76. Tomić), Ubiparip (od 59. Šćepović), Sulejmani, Tadić, Milanović, Vuković, Matić, Milinković (od 62. Đuričić).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: