Osiek novi selektor Australije

Bivši fudbalski reprezentativac Nemačke Holger Osiek imenovan je za novog selektora Australije.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 11.08.2010.

11:23

Default images

Osiek (61) će na mestu selektora Australije zameniti Pima Verbeka, koji je napustio tim po završetku Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, na kome je ekipa takmičenje završila u grupnoj fazi sa četiri boda.

Nemački stručnjak je bio pomoćni trener selektora reprezentacije Franca Bekenbauera na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, kada su "panceri" osvojili turnir.

"U narednom periodu tokom kojeg ćemo se pripremati za Svetsko prvenstvo 2014. godine, obavićemo smenu generacija u nacionalnom timu. To će značajno uticati na karijere mladih igrača, ali i trenera u Australiji", naveo je Osiek u saopštenju.

Osiek je na kratko predvodio mladu selekciju Nemačke, bio je selektor Kanade, a radio je još u Vankuveru, Fenerbahčeu, Kodžaeliju, Bohumu i Uravi, sa kojom je 2007. godine osvojio Azijsku Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: