Antonio Petigru pronađen mrtav

Američki atletičar Antonio Petigru, bivši svetski prvak na 400 metara, pronađen je mrtav u svom automobilu, objavio je Univerzitet Severna Karolina.

Izvor: LB

Utorak, 10.08.2010.

22:53

Default images

Njegovo telo pronađeno je u utorak rano ujutro, ali policija za sada nije otkrila detalje i uzrok smrti 42-godišnjeg atletičara.

Međutim, mediji prenose da je u kolima pored njega pronađena i bočica sa pilulama za spavanje. Petigru je na Univerzitetu Severna Karolina završio studije i diplomirao 1992, a potom je radio kao asistent trenera za sprinterske discipline.

"Svi smo u šoku zbog Antoniove smrti", rekao je Dik Badur direktor atletskog programa Severne Karoline.

"Bio sam impresioniran načinom na koji je on sarađivao sa svojim studentima. On je u svakom trenutku sa velikim ponosom isticao da predstavlja Severnu Karolinu. Ovim putem želim da izjavim saučešće Antoniovoj porodici, posebno njegovoj ženi i sinu", dodao je Badur.

Na svetskom prvenstvu 1991. u Tokiju osvojio je zlatnu medalju na 400 metara i srebrnu u štafeti 4x400 metara.

Pre dve godine Petigru je priznao da je koristio doping sredstva između 1997. i 2001. godine, pa mu je Međunanrodna atletska federacija (IAAF)oduzela zlatne medalje, koje je osvojio u štafetnim trkama na svetskom prvenstvu 1999. u Sevilji i na Olimpijskim igrama u Sidneju, godinu dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: