Srbija - Grčka (20.30h)

Fudbaleri Srbije dočekuju u sredu na stadionu Partizana selekciju Grčke (20.30h), u prijateljskoj utakmici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.08.2010.

15:32

Default images

Duel sa Grčkom biće ujedno i poslednja provera pred start kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Reprezentacija Srbije igraće protiv Grčke bez povređenog kapitena Dejana Stankovića, ali je glavna tema ovih dana ipak bio selektor Radomir Antić, odnosno njegov status u Fudbalskom savezu Srbije.

Fudbalski reprezentativci Srbije većinom su za ostanak selektora Radomira Antića na čelu reprezentacije, a svi kažu da nisu oni ti koji o tome odlučuju.

"Iskustvo mi govori da je možda bolje da 'predriblam' odgovor na takvo pitanje. Ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije primaju platu da odlučuju o takvim stvarima, na njima je odgovornost. Oni i dovode selektore", rekao je kapiten Dejan Stanković na konferenciji za novinare u Kovilovu gde se ekipa okupila za prijateljski susret sa Grčkom.

"Mogu samo da kažem da smo sa Antićem napravili veliki rezultat, igrali dobar fudbal, možda i najbolji od kada sam u reprezentaciji... Neću da pričam o tome šta ako. Za nas on je i dalje selektor. I dalje je naš Mister", dodao je Stanković.

Napadač Marko Pantelić izneo je sličan stav i dodao da će fudbaleri ostati zajedno bez obzira na moguće promene zbog kazne Svetske fudbalske federacije (FIFA) da Antića suspenduje na četiri utakmice.

"Mi smo familija, uvek smo i bili i to ćemo i ostati. Podsetiću samo da je, kada je Antić pre dve godine došao na čelo reprezentacije, većina bila skeptična da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo, a to smo na kraju učinili i to u jako teškoj grupi", naveo je Pantelić.

Neki reprezentativci javno su se opredelili za ostanak Antića.

"Ne znam uopšte zašto se diže tolika prašina po pitanju selektora, koji ima moju apsolutnu podršku", rekao je Miloš Krasić, dok je njegov imenjak Miloš Ninković ocenio da promene ne idu u prilog ekipi.

Glas za ostanak selektora dali su i Nikola Žigić i Zoran Tošić.

"Lično mi je želja da Antić ostane. Uradio je veliki posao sa nama, stvorio sjajnu atmosferu", kazao je Žigić.

"Svi smo imali prelepo iskustvo sa Antićem, svi smo prezadovoljni i svi se nadamo da će se ta saradnja nastaviti", dodao je Tošić.
Beta

Milan Jovanović je bio nešto oprezniji rekavši da ne želi da učestvuje u tim "prljavim pričama", ali je delimično iskazao mišljenje tvrdnjom da nije toliki problem ako tokom utakmica suspendovani selektor ne sedi na klupi.

"Zbog svih tih priča nismo ni na nebu ni na zemlji... A svi smo mi profesionalci i znamo koji su nam zadaci na terenu i ako nam selektor sa klupe ne daje instrukcije", naveo je Jovanović.

Srbija će sa Grčkom igrati u sredu od 20.30 na stadionu Partizana gde će imati poslednju proveru pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Svi igrači su jednoglasno istakli da je neuspeh na Mundijalu u Južnoj Africi, gde su ispali u grupnoj fazi, već zaboravljen i da su koncentrisani na predstojeće izazove u kvalifikacijama za šampionat Evrope u kojima će igrati sa Italijom, Slovenijom, Severnom Irskom, Estonijom i prvim protivnikom Farskim Ostrvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: