Krstić: "Nismo svesni svoje snage"

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić kaže da ekipa još uvek nije svesna svoje snage.

Izvor: NK

Ponedeljak, 09.08.2010.

23:42

Default images

Naučena da ne veruje sudu pripremnih utakmica, srpska košarkaška javnost pita se da li je tim Dušana Ivkovića toliko bolji od Turske.

„Izgleda da jesmo, a nismo toga ni svesni . Dobra stvar je što možemo još bolje, imamo dosta prostora da napredujemo“, rekao je Krstić.

Naš nacionalni tim je u nedelju savladao Tursku rezultatom 83:70 i tako osvojila Adidas kup u Istanbulu.

„Ne bi trebalo sada da uzletimo, ali je činjenica da smo pobedili tim s velikim ambicijama na njegovom terenu. Osim toga, ne treba zaboraviti da smo stigli u Istanbul direktno s priprema u Kovilovu, koje su u dobroj meri ličile na bazične. Iako dvorana nije bila puna, raduje me način na koji smo kontrolisali utakmicu. Samo izgleda da je bilo lako“, izjavio je Krstić.

Kapiten je iznenadio i samog sebe MVP učinkom u derbiju s Turskom, u kojem je bio naš najbolji strelac, skakač i asistent.
Beta
„Stvarno nisam očekivao da ću odigrati tako posle samo dve nedelje pravih priprema. Raduje me što sam odigrao dobro, značiće mi na planu samopouzdanja i motivacije. Ovo je bio pravi turnir u pravo vreme, na kojem smo išli od lakših ka težim rivalima. Na kraju smo se sastali s Turskom, ubedljivo najkvalitetnijim protivnikom, što nam je dalo uvid u naše trenutne mogućnosti“, rekao je Krstić koji se zbog pravila NBA lige nešto kasnije priključio pripremama repreznetacije.

U poređenju s prošlogodišnjim pripremama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, čini se da ima razloga da se sa nestrpljenjem čeka šampionat sveta.

„Teško je porediti prošlu i ovu godinu. Sada smo iskusniji, bolje se poznajemo. Videlo se to i u trenutku kada je Turska bila blizu toga da preokrene tok utakmice. Tada je do izražaja došlo naše iskustvo. Ipak, ovo je tek početak, ostaje nam da odigramo još mnogo utakmica do svetskog prvenstva. Samo da ovako nastavimo...“, rekao je Krstić.

Košarkaši Srbije odigraće sa Turskom u utorak od 18.30 časova još jednu prijateljsku utakmicu, a potom će od 13. do 15. avgusta učestvovati u Mariburu na drugom pripremnom turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: