IAAF prinuđena da smanji troškove

Čelnici IAAF saopštili su da će ta organitzacija smaniti sve troškove kako bi u vremenu globalne krize izbegla sve potencijalne finansijske probleme.

Izvor: LB

Nedelja, 08.08.2010.

22:30

Default images

Predsednik Svetske atletske federacije Lamin Diak doneo je tu odluku još u martu, posle sastanka u Dohi, na kome je upoznat sa finansijskom situacijom.

“Daleko smo od katastrofe. U proteklom periodu smo imali određene probleme, ali smo na dobrom putu da ih rešimo na najbolji mogući način“, rekao je Diak

Budžetski deficit u 2010. godini, koji je ranije bio projektovan na 16 miliona dolara, sada je sveden na devet miliona. To je ostvareno uz mere štednje i potpisivanjem sponzorskog ugovora sa kompanijom Samsung (tri miliona dolara godišnje), koja je postala generalni sponzor 'Dijamantske lige'.

IAAF i Samsung su potpisali ugovor na dve godine, uz opciju da se ta saradnja produži na još godinu dana. IAAF je takođe profitirao zbog slabljenja evra u odnosu na američki dolar, pa je tako sačuvano dodatnih milion evra.

Diak je istakao da ta situacija neće ugroziti poslovanje IAAF i glavne projekte. On je dodao da je dogovoreno da Svetska atletska federacijea odsada u rezervi ima jednogodišnji budžet od oko 50 miliona dolara.

Portparol IAAF Nik Dejvis dodao je i da ta organizacija ne planira da smanji premije namenjene atletičarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: