OKS ispratio mlade olimpijce

Olimpijski komitet Srbije organizovao je u Mercator Centru Beograd, promociju i svečani ispraćaj sportista na prve Olimpijske igre mladih.

Izvor: LB

Subota, 07.08.2010.

17:39

Default images

Put Singapura kreće tim od 46 članova koji čine 32 sportista, njihovi treneri, šef i sekretar misije, doktor i fizioterapeut.

"Danas smo ovde, kako bismo pozdravili mlade sportiste - olimpijce, sadašnjost i budućnost sporta u Srbiji. Verujem da svi zajedno imamo razloga da budemo ponosni", izjavio je potpredsednik OKS Žarko Paspalj.

"Siguran sam da će na ovim Igrama, naši sportisti pružiti svoj maksimum na sportskom terenu i da će kao ambasadori svoje zemlje u Singapuru dostojno i časno predstaviti Srbiju kao zemlju sporta i zemlju neposrednih i toplih ljudi jer mladost i znanje su na njihovoj strani", dodao je on.

Prve svetske Olimpijske igre mladih podržale su najveće svetske kompanije poput Koka Kole, Dženeral Elektriksa, Omege, Panasonika, Samsunga... a u ovom pool-u uspešnih koji vole i pomažu sport i vrednu i uspešnu mladost je i kompanija Mercator koja, kao zlatni sponzor, srpskim olimpijcima pruža posebnu podršku. Veliki je uspeh i iskreno čestitam što Srbija ima svoj tim na prvim Olimpijskim igrama mladih i što je ovaj tim potpuno spreman za učešće koje će biti prilika za promociju nacionalnog folklora, tradicije, kulturne i sportske osvešćenosti”, istakla je Stanka Čurović, predsednik Upravnog odbora Mercator S.

Foto: Milan Rasic
Specifičnost Olimpijskih igara mladih je u i tome što će, osim na sportskim borilištima, mladi olimpijci u Singapuru, imati prilku da se u radionicama kulturnog i obrazovnog programa druže sa olimpijskim šampionima, da uče o olimpijskim vrednostima i istoriji olimpizma, o različitim kulturama sveta, ali i da svojim vršnjacima predstave kulturno nasleđe svoje zemlje. Za vreme desetodnevnih završnih priprema na Bledu, uz intenzivne treninge, srpski tim se spremao i za program kulturnih i obrazovnih radionica. Deo onoga što su naučili na Bledu, a što će pokazati svojim vršnjacima u Singapuru, sportisti su demonstrirali i na promociji.

Aleksandar Đorđević, proslavljeni košarkaš i olimpijac, jedan je od promotera Olimpijskih igara mladih i jedan od šampiona sa kojim će učesnici Igara imati priliku da se druže. Na promociji srpskog tima Saša Đorđević je zastavu Srbije, koju će na ceremoniji otvaranja Igara nositi plivač Velimir Stjepanović, predao Žarku Pasaplju. Zbog opravdanog odsustva Velimira Stjepanovića, zastavu je od potpredsednika OKS preuzela plivačica Katarina Simonović.
Foto: Milan Rasic
Na svečanosti, Olimpijski komitet Srbije dodelio je plakete i priznanja Mercatoru S, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije kao i Republičkom zavodu za sport za posebnu podršku u realizaciji projekta Singapur 2010.

Za vreme trajanja Olimpijskih igara mladih u Singapuru, u Mercator i Roda centrima, potrošači će imati mogućnost da ostavljaju poruke podrške srpskim Olimpijcima. Po završetku akcije, najlepše poruke će biti objavljene u knjizi „Podrška zlata vredna“, koja će kao poklon i simbol podrške sportistima, biti poslata svim učesnicima Olimpijskih igara. Pored pisanja poruka podrške u Centrima, pokreće se i web stranica www.podrskazlatavredna.rs na kojoj će svi imati priliku da zabeleže svoju poruku sportistima.

Srpska ekspedicija kreće put Singapura u ponedeljak 9. avgusta, a prve Olimpijske igre mladih su na programu od 14. do 26. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: