Rnić za B92: "Ne možemo nazad"

Fudbaleri Partizana igraće u plej-ofu za Ligu šampiona protiv Anderlehta, za koji nastupa bivši kapiten ’crno-belih’ Nemanja Rnić.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Petak, 06.08.2010.

16:20

Default images

Rnić je u izjavi za B92 rekao da nikako nije želeo da Anderleht na žrebu izvuče ’crno-bele.

„Sigurno da sam najmanje želeo Partizan, to jest nisam želeo uopšte da se sastanemo sa njima, barem ne u ovoj fazi takmičenja. Bilo bi mnogo lepše za sve da smo se sastali u grupnoj fazi, ali šta je tu je. Ne možemo nazad, ne možemo ništa da promenimo."

"Moramo da se skoncentrišemo, i suočimo sa time što se desilo“, rekao je Rnić za B92.

Iako je Anderleht favorit pred dvomeč sa Partizanom, Rnić smatra da je sve otvoreno.

„Svaki tim ima svoje prednosti i mane. To je sad na stručnom štabu Partizana, da uoči neke mane Anderlehta. Jedino što ja mogu da kažem da će, po meni, biti velika borba u obe utakmice. Što se tiče favorita, možda je Anderleht blagi favorit na papiru, ali to su utakmice u nokaut fazi, gol u gostima znači mnogo, i suguran sam da će u 180 minuta biti velika borba.“
Nakon što je obavljen žreb u Nionu, Nemanja Rnić morao je i da se suoči sa činjenicom da će možda zaigrati na stadionu u Humskoj protiv ekipe za koju je nekada igrao.

„Jednostavno, nisam očekivao da ću igrati na stadionu Partizana na suprotnoj strani od one na koju sam navikao. Tako je kako je, doza profesionalizma mora da postoji. Moram da se koncentrišem, ako budem igrao, da odradim svoj posao najbolje što je moguće.“

Pored igračkog kadra, belgijski šampion će pred utakmice sa Partizanom biti u prednosti i zbog toga što je šampionat u Belgiji već počeo.

„Sigurno da te utakmice znače, da se podiže nivo forme, da se ulazi u neki kontinuitet i ritam utakmica. Ali, isto tako i Partizan će odigrati neke prijateljske utakmice, već sad u nedelju protiv PAOK-a, pa zbog toga očekujem da i oni podignu nivo forme. Jednostavno, pobedili su četiri puta u četiri utakmice u kvalifikacijama, i to nije mala stvar.“

Nemanja Rnić stigao je u Anderleht 2008. godine, i, iako u prve dve sezone što zbog povreda što zbog jake konkurencije nije dobijao previše šansi, situacija se popravlja u novoj sezoni.

„Pa, što se mene tiče, poboljšala se situacija oko mog statusa. Moram samo da nastavim da radim u istom ritmu kao i do sada, da se što više namećem. Što se belgijske lige tiče, to je jedan viši nivo u odnosu na srpsku. Ne toliko možda tehnički, ali fizički sigurno. Igra se brže, trči se više, oštrije se igra, i to je razlika između belgijskih i srpskih timova.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: