Getlin se vratio pobedom

Bivši olimpijski i svetski šampion na 100 i 200 metara, američki sprinter Džastlin Getlin (28) vratio se na stazu posle četvorogodišnje suspenzije pobedom.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.08.2010.

13:04

Default images

Getlin je u utorak nastupio na malom mitingu u etsonkom gradu Rakvereu i sa vremenom 10.24 pobedio u trci na 100 metara.

"Osećam se kao da sam ponovno živ. Malo sa razočaran ostvarenim vremenom. Ipak, mislim da je ovo dobar povratak. Nadam se da ću u sledećim trkama biti još bolji"m istakao je Getlin posle pobede.

Getlin je 2006. godine izjednačio svetski rekord na 100 metara, ali je ubrzo objavljeno da je bio pozitivan na testosteron. To je bio drugi put da je pozitivan na nedozvoljene supstance jer je 2001. suspendovan zbog amfetamina. Sprinter je pristao da sarađuje sa istražiteljima pa je umesto doživotne (uobičajena kazna posle drugog dopinga), dobio osmogodišnju suspenziju.

Tada je Getlinu trener bio Trevor Grejem koji je trenirao i Merion Džons, koja je takođe kažnjena zbog dopinga. Krajem 2007. kazna mu je prepolovljena, između ostalog jer je dokazano da je prilikom prvog prekršaja, amfetamin u njegovo telo došao preko propisanog leka za poremećaj nedostatka pažnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: