Vijera verovatno bez suspenzije

FS Engleske saopštio je da najverovatnije neće suspendovati igrača Mančester Sitija Patrika Vijeru zbog crvenog kartona na prijateljskoj utakmici protiv Intera.

Izvor: B92, Beta Engleska
Podeli

Vijera je isključen u 21. minutu, prošlog vikenda u Baltimoru, pošto je laktom udario bivšeg saigrača Marka Materacija. Inter je pobedio sa 3:0.

Uprkos tome što je isključen na prijateljskoj utakmici, mediji navode da bi 34-godišnji Francuz mogao da bude suspendovan, ali čini se da ga FA neće kazniti.

"Ako fudbaler dobije crveni karton na prijateljskoj utakmici, onda mu suspenzija važi za narednu prijateljsku, a ne takmičarsku utakmicu. Pošto je utakmica odigrana u inostranstvu, moguća kazna zavisi od toga i da li će domaći FS da prijavi slučaj", navodi se u saopštenju FA, preneo je BBC.

"Ipak, FA zadržava pravo da kazni igrača zbog nesportskog ponašanja i ako je potrebno suspenduje ga i za takmičarske utakmice", dodaje se.

Pomoćni trener Mančester Sitija Brajan Kid ocenio je da je sudija prestrogo isključio Vijeru.

"Patrik je išao na loptu, on zaista nije video igrača. Nije imao nameru da napravi prekršaj i nadam se da će ljudi shvatiti da je to bilo slučajno", rekao je on.

strana 1 od 2 idi na stranu