U18 EP: Silađi u najboljoj petorci

Juniorski reprezentativac Srbije, Nikola Silađi izabran je u najbolju petorku Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Izvor: AK

Ponedeljak, 02.08.2010.

19:13

Default images

Silađi je na turniru prosečno beležio 8.4 poena i 6.4 skokova, dva puta je zabeležio “dabl-dabl”, a najefikasniji je bio protiv Rusije u drugoj fazi sa 16 poena.

Titulu najkoristnijeg igrača EP očekivano je dobio Litvanac Jonas Valančijunas. "Novi Sabonis" predvodio je svoju zemlju do ubedjive pobede nad Rusijom u finalu (90:61) sa 31 poenom i 18 skokova.

Prosečno je na šampionatu beležio 19.4 poena i 13.4 skokova po meču, uz neverovatnih 70 odsto pogođenih šuteva za dva poena.

Osim Silađija i Valančijunasa u najboljih pet su Dmitrij Kulagin (Rusija), Deividas Pukis (Litvanija) i Davis Bertans (Letonija).

Srbija je takmičenje završila na četvrtom mestu posle ubedljivog poraza od Letonije u meču za bronzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: