Markes odbranio WBA i WBO titule

Meksički bokser Huan Manuel Markes odbranio je titule u dve verzije u lakoj kategoriji, pošto je u Las Vegasu pobedio izazivača Huana Dijasa.

Izvor: LB

Nedelja, 01.08.2010.

19:41

Default images

Markes je titule u verzijama Svetske bokserske asocijacije (WBA) i Svetske bokserske organizacije (WBO) odbranio jednoglasnom odlukom sudija.

To je ujedno bio revanš njihovog prošlogodišnjeg meča, u kome je 37-godišnji Markes pobedio nokautom u devetoj rundi, koji je kasnije proglašen za najbolju borbu u 2009. godini.

To je Markesu (55 pobeda, pet poraza, jedna nerešena, 37 nokauta) bila prva borba posle ubedljivog poraza od Flojda Mejvedera Juniora, u septembru prošle godine.

Meksikanac, koji je slavu stekao u kategorijama pero i superpero, preskočio je dve kategorije i prešao iz lake u velter, gde ga je dočekao Mejveder, verovatno najbolji borac današnjice i ubedljivo savladao na poene.

Dijasu (35-4), koji ima 26 godina, ovo je bio četvrti poraz u poslednjih šest borbi, ali je Markes, ipak, pohvalio svog protivnika.

"Prva borba je bila teška, baš kao i ova. On je vrlo dobar bokser. Kao svi pravi meksički ratnici, obojica smo se borili svim srcem i ostavili smo u ringu sve što imamo", rekao je Markes posle meča.

Markes je u februaru 2009. preživeo napade Dijaza, zvanog "Mali bik", u prvih nekoliko rundi, a sudija je bio blizu toga da zaustavi borbu. Međutim, on je nakon toga preokrenuo situaciju u ringu i u devetoj rundi nokautirao svog protivnika.

Takvi preokreti nisu strani Markesu. U čuvenom meču sa "kraljem" opšte liste najboljih boraca bez obzira na kategoriju, Menijem Pakjaom, tri puta je padao u prvoj rundi, da bi do kraja borbe, ipak, izborio nerešeno.

U revanšu je ponovo išao na pod, ali je na kraju Pakjao uspeo da izbori pobedu podeljenom odlukom. Do treće borbe nikada nije došlo, a Filipinac je postao šampion u velter kategoriji i prvi borac u istoriji koji je bio šampion u sedam težinskih kategorija.

"Želim trilogiju sa Pakjaom i to je moj prioritet. Biću spreman u novembru i nadam se da će Pakjao pristati da se bori sa mnom", rekao je Markes.

Pakjao još uvek nema zvaničnog protivnika, ali će se u novembru najverovatnije boriti sa bivšim velter šampionom Antoniom Margaritom. Njih dvojica bi trebalo da se bore za upražnjenu titulu u supervelter kategoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: