Uroš Jovanović obukao žutu majicu

Mladi biciklista aranđelovačke Šumadije Uroš Jovanović pobedio je u drugoj etapi „Trabzon trofeja“ za juniore u Turskoj (kategorija 2.1).

LBIzvor: B92 Turska
Podeli

Jovanović je tako obukao žutu majicu u konkurenciji blizu 50 juniora iz Turske, Bugarske, Sirije i Gruzije.

Uroš Jovanović je stazu od 91 kilometra prešao za 2:30,15 minuta. Drugo mesto pripalo je Nikolaju Bojadžijevu iz Bugarske, dok je treći stigao Miloš Stojanović, gost iz kraljevečkog Metalca u timu niškog Železnilara MBN koji, takođe, vozi na trci.

U generalnom plasmanu Uroš Jovanović vodi ispred pobednika prve etape (hronometar) turskog bicikliste Ilhana Čelika. U vožnji na hronometar na pobedničkom postolju našao se Đorđe Stevanović (Železničar MBN) koji je bio treći, dok je Uroš Jovanović zauzeo četvrto mesto, a Marko Danilović osmo. Poslednja, treća, etapa duga 75 kilometara vozi se 2. avgusta.

Na trci učestvuju dva srpska kluba. Niški Železničar MBN vodi sportski direktor kluba Miroljub Krstić. U kombinovanom timu su dva vozača Železničara MBN Đorđe Stevanović i Marko Bogdanović, dvojica takmičara kraljevačkog Metalca Miloš Stojanović i Lazar Erić u jedan biciklista čačanskog Borca Marko Danilović.

Miodrag Vuleta i Marko Nikićijević vode, takođe kombinovanu ekipu, Šumadije iz Aranđelovca u kojoj su Uroš Jovanović i Miloš Mitić (Šumadija), Srđan Filipović i Đorđe Zekavica (Borac Čačak) i Miloš Angeleski (Partizan).

strana 1 od 3 idi na stranu