Inter pregazio "građane"

Fudbaleri aktuelnog prvaka Evrope, milanskog Intera pobedili su Mančester siti sa 3:0 (1:0) u 14. izdanju Pireli kupa koji je odigran u Baltimoru.

Izvor: AK

Nedelja, 01.08.2010.

10:36

Default images

"Neroazuri“ su do trijumfa stigli golovima Viktora Obine i 18-godišnjeg Kristijana Biragija sa 30 metara, te autogolom Leskota.

Siti je od 21. minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Patrika Vijere. Bivšeg igrača Intera udario je laktom Marka Materacija.

Inter je poveo prelepim golom Obine u 39. minutu koji je pogodio sa ivice šesnaesterca, ali iskosa da leve strane. U 54. mintu isti igrač je posle sjajne kontre pokušao da proigra saigrača sa desne strane, ali je lopta zalačila Leskota i prevarila iskusnog Givena koji je kranuo da je preseče.

Dvadeset minuta kasnije, posle kornera sa desne strane, lopta se odbila do debitanta u prvom timu Intera Kristijana Biragija na 30ak metara od gola, a ovaj fenemenalnim udarcem iz mesta ponovo savladao Givena.

Dejan Stanković ušao je u igru u 62. minutu umesto Kambijasa, dok Aleksandar Kolarov još uvek nije sa timom iz Mančestera. Havijer Zaneti bio je starter u svom prvom meču u 16. sezoni u Interu.



Inter: Kastelaci – Zaneti (Alibeč 62’), Kordoba, Materaci (Nvankvo 78’), Kivu (Biragi 62’) – Kambiaso (Stanković 62’), Mariga (Del Anđelo 22’), Koutinjo (Mansini 72’), Obi (Natalino 62’) – Pandev (Eto 62’), Obina (Biabiani 72’)

Siti: Hart (Given 46’) - Zabaleta, Kolo Ture (Bojata 63’), Bridž (Kaningem 46’), Kompani (Ajerlend 79’) – Vijera, Beari (Rajt-Filips 55’), Jaja Ture (Leskot 46’), Džonson - Adebayor, Žo (Ričards 29’)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: