Anri: "Nikad više za Francusku"

Tijeri Anri izjavio je da nikada više neće razmišljati o povratku u selekciju Francuske, čak i ako ga novi selektor Loran Blan bude pozvao u nacionalni tim.

Izvor: B92, Beta

Petak, 30.07.2010.

16:37

Default images

Najbolji strelac reprezentacije Francuske sa 51 golom je po završetku SP, gde su "trikolori" osvojili samo bod, saopštio da posle 12 godina napušta nacionalni tim.

"Ako me Blan bude pozvao, neću doći. Neću se više nikada vratiti u reprezentaciju Francuske", rekao je Anri u intervjuu listu Ekip (L'Equip).

Anri je bio među reprezentativcima koji su tokom Svetskog prvenstva štrajkovali jer je Fudbalski savez Francuske poslao kući napadača Nikolu Anelku zbog sukoba sa selektorom Remonom Domenekom.

Francuska na poslednja dva velika takmičenja nije ostvarila pobedu i oba puta je eliminisana u grupnoj fazi. Anri nije mnogo igrao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a u igru je uglavnom ulazio sa klupe.

"Trener me je izbacio iz prvog tima i oduzeo mi kapitensku traku. Ali, poštujem njegove odluke. Bez obzira na sve, nismo igrali dobro na Mundijalu i to je najvažnija stvar", rekao je Anri, koji je sa nacionalnim timom osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine i Evropsko prvenstvo dve godine kasnije.

"Uvek dajem sve od sebe i mogu da hodam uzdignute glave. Moja savest je čista. Srećan sam što sam osvojio sve trofeje sa reprezentacijom", dodao je Anri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: