41. plivački maraton u Šapcu

U Šapcu će se u nedelju održati 41. Međunarodni plivački maraton, trka u sklopu FINA kupa za koju su se prijavili takmičari iz 17 zemalja.

Izvor: B92

Petak, 30.07.2010.

12:59

Default images

Prema današnjim najavama organizatora, stazu od 19 kilometara na reci Savi, od sremačkog sela Jarak do plaže Stari grad, plivaće 20 takmičara i 13 takmičarki.

Start trke je u 11.00, a očekuje se da prvi plivači na cilj stignu oko 13.30. Šabački plivački maraton održava se 41. put.

Direktor maratona Vojislav Mijić rekao je da je zbog tradicije maratonskog plivanja u Šapcu FINA odustala od zahteva za kotizaciju trke, kao i da je sav novac upućen u nagradni fond.

"FINA je odustala od zahteva da uplatimo sredstva koja bi bila garant da će se trka i održati, jer imaju poverenja u našu plivačku tradiciju. Jedino su insistirali da se poveća fond nagrada. Ove godine fond je 12.000 dolara, a deli ga po osam prvoplasiranih u obe konkurencije", rekao je Mijić.

On je rekao da je Plivački savez Srbije podržao maraton sa 200.000 dinara, što je prvi put da savez finansijski podrži ovu trku.

U sklopu manifestacije dan ranije, u subotu 31. jula, na šabačkoj plaži održaće se takmičenje u spremanju ribljeg kotlića, predstavljanje takmičara i koncert Nikole Markovića-Gibe.

Tokom trajanja trke, u nedelju, na plaži će se održati plivačke trke na 1.200 i na 50 metara, kajakaške trke, demonstracija streličarstva i takmičenja u malom fudbalu, stonom tenisu i pikadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: