AFA odbacila Maradonine optužbe

Čelnici Fudbalske asocijacije Argentine (AFA) odbacili su optužbe bivšeg selektora ‘gaučosa’ Dijega Maradone da su ga izdali.

Izvor: LB

Četvrtak, 29.07.2010.

21:48

Default images

Oni su istakli da žale što je nekada najbolji fudbaler sveta prekinuo saradnju sa nacionalnom fudbalskom asociacijom.

Maradona je u sredu rekao da su ga predsednik Hulio Grondona i direktor reprezentacije Karlos Biljardo izdali. On je dodao da mu je predsednik AFA obećao da će ostati selektor i posle poraza od Nemačke (4:0), u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Grondona je, međutim, rekao da Maradoni nije ništa obećao.

"Žao mi je što je otišao, to je veoma tužno, ali nikada nisam lagao Maradonu. Rekao sam mu da sam zadovoljan nastupom reprezentacije i da bi mogao da ostane selektor, ali da su se uslovi promenili i da bi Maradona morao da napravi drastične promene", rekao je Grondona.

Biljardo, koji je bio selektor Argentine kada je ekipa predvođena Maradonom trijumfovala na Svetskom prvenstvu 1986. godine, ocenio je da je Maradona jedini krivac za neuspeh. On je dodao da zbog uspeha reprezentacije nije želeo javno da govori o Maradoni.

"Do sada sam bio miran i sve sam podredio uspehu na Svetskom prvenstvu i reprezentativcima. Nisam želeo da stvaram probleme, ali sada je dosta. Ne mogu da dopustim da me neko ponižava, moji prijatelji ne shvataju kako sam do sada sve ovo trpeo", rekao je Biljardo.

Fudbalska asocijacija Argentine je ponudila Maradoni novi četvorogodišnji ugovor, ali samo ako promeni članove stručnog štaba. On je to odbio, pa AFA nije želela da produži ugovor sa njim.

"Ne možete uvek da zaposlite sve svoje prijatelje", rekao je Biljardo.

"Osvojio sam Svetsko prvenstvo i jednom sam bio drugi. Nisam zavisio od Maradone - on je zavisio od mene. Nije mnogo učinio 1984. i 1985. godine", dodao je on.

AFA je donela odluku i da selektor mlade reprezentacije Argentine Serhio Batista privremeno preuzme A tim. On će voditi ekipu na prijateljskoj utakmici protiv Irske 11. avgusta. Argentina će 7. septembra na stadionu River Plate odigrati i prijateljsku utakmicu sa aktuelnim evropskim i svetskim prvakom selekcijom Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: