Zvezda razočarala, Slovan pobedio

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Slovana iz Bratislave rezultatom 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: Nina Kolundžija

Četvrtak, 29.07.2010.

20:30

Default images

Slovački predstavnik poveo je golom Milana Ivane u 42. minutu. Izjednačio je Miloš Trifunović u 62, a samo šest minuta kasnije pobednički gol za goste postiže Salata.

Pred nešto više od 40 hiljada navijača na svom stadionu, Crvena zvezda je razočarala u utakmici kojom je otvorila novu sezonu propustivši šanse, za razliku od protivnika koji je umeo da iskoristi svoje prilike.

U prvih 15 minuta viđena je po jedna poluprilika sa obe strane. Slavko Perović je u osmom minutu šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan, dok je sa druge strane Silvestr imao odličnu šansu na osam metara posle asistencije Bagajokoa, ali je Stamenković bio siguran na golu.

Sudija je pokazao prve žute kartone već u 12. minutu. Aleksandar Jevtić je igrao rukom u šesnaestercu Slovana, zbog čeka je igrač tima iz Bratislave Salata protestovao, a arbitar obojici podelio žute kartone.

U nastavku meča, Slovan je nastavio da vrši pritisak na Zvezdin gol, a "crveno-beli" da ubrzaju igru na sredini terena, ali bez ozbiljnijih prilika da se ugrozi gol protivnika.
crvenazvezdafk.com
Crvena zvezda je najozbiljniju šansu u prvom poluvremenu imala u 40. minutu kada je Duško Tošić uputio odličan centaršut Jevtiću, ali je napadač "crveno-belih" glavom poslao loptu pola metra pored gola. Međutim, već u sledećem napadu sledi kazna. Bakajoko je najpre šutirao u Stamenkovića, a potom je na povratnu loptu naleteo Milan Ivana koji je sa desetak metara postigao pogodak i doveo Slovan u vođstvo.

Imala je Zvezda šansu da ode na odmor sa nerešenim rezultatom, ali je Jevtić još jednom bio neprecizan. Ninkov je ubacio loptu u kazneni prostor, a napadač "crveno-belih" sa šest metara pogodio golmana Putnockog.

Na početku drugog poluvremena nijedan od trenera nije napravio izmene, a prvu odzbiljniju priliku imala je Zvezda odnosno ponovo Jevtić u 51. minutu. Pavle Ninkov je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor, zbunjenost odbrane Slovana iskoristio je Slavko Perović koji je dodao 25-godišnjem napadaču, a ovaj sa peterca ponovo poslao loptu glavom pored gola.
crvenazvezdafk.com
Od tog trenutka, Zvezda je krenula znatno agresivnije. Kadu je probio po desnoj strani, ali je bio sebičan, nije dodao Jevtiću i lopta je završila pored gola. Rezultat je mogao da bude promenjen i u 60. minutu kada je Slovan jedva izbegao autogol.

U 62. minutu Ratko Dostanić pravi prvu izmenu. Umesto Jevtića ulazi Miloš Trifunović i to se pokazalo kao pun pogodak pošto je samo mint kasnije 25-godišnji napadač postigao sjajan gol i izjednačio na 1:1. Koroman je na ivici šesnaesterca uputio loptu ka Trifunoviću, Kadu je propustio do saigrača a ovaj sa 18 metara postigao odličan pogodak.

Međutim, slavlje Zvezdinih navijača nije dugo trajalo pošto je slovački predstavnik ponovo stigao do vođstva. Grendel je izveo korner sa desne strane, a Salata sa 11 metara u padu volej udarcem postigao gol za 2:1.
crvenazvezdafk.com

Pokušavali su "crveno-beli" do kraja meča da stignu do eventualnog remija, Dostanić je uveo Jeremića i Vešovića u igru, ali ništa od toga nije pomoglo da se spreči poraz na startu sezone.

Navijači na istočnoj i zapadnoj tribini stadiona Crvene zvezde ispratili su trenera Ratka Dostanića povicima "Ratko, odlazi" iskazujući na taj način svoje nezadovoljstvo neubedljivom igrom i lošim početkom sezone. Severna tribina burno je negodovala na povike sa "istoka" i "zapada".

Revanš meč igra se 5. avgusta u Bratislavi.



Crvena zvezda: Stamenković, Tošić, Koroman (82. minut Jeremić), Vilotić, Đorđević (k), Kadu, Jevtić (62. minut Trifunović), Perović, Ninkov, Bogdanović (78. minut Vešović), Milovanović

Slovan: Putnocki, Salata, Grendel (82. minut Kiš), Božić, Ivana, Silvestr (75. minut Kužma), Bagajoko, Guede, Janošik, Had, Dosoudil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

558 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: