LE: Trijumf Spartaka sa penala

Fudbaleri subotičkog Spartaka savladali su ukrajinski Dnjipar rezultatom 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: LB

Četvrtak, 29.07.2010.

19:36

Default images

Oba gola za Spartak postigao je iz penala kapiten Vladimir Torbica, u 16. i 90. minutu.

Sa druge strane, jedini gol za Ukrajince postigao je Sergej Kravčenko u 23. minutu.

Subotičani su ostvarili veliku pobedu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a trijumf je mogao da bude i ubedljiviji da Vojo Ubiparip nije promašio prazan gol sa dva metra. Sa druge strane i domaći fudbaleri su u završnici meča imali sreće, pošto su igrači Dnjipra u završnici meča pogodili stativu.

Spartak je poveo u 16. minutu, golom kapitena Vladimira Torbice iz penala. Prethodno je Jevgen Konopljanka igrao rukom u svom šesnatesrecu, pa je sudija Mariner bez oklevanja dosudio kazneni udarac, a Torbica nije propustio kolosalnu šansu da subotičane dovede u vođstvo.

Do tada je inicijativa bila na strani igrača Spartaka, koji su na najbolji mogući način iskoristili opuštenu igru gostiju. Međutim, primljeni gol je trgao igrače Dnipra, koji su posle samo osam minuta stigli do izjednačenja. Posle nešto dužeg napada lopta je stigla do Sergeja Kravčenka, koji je uspeo da prevari zaklonjenog golmana Spartaka Gorana Labusa.

Gosti su nastavili da napadaju, ali do kraja prvog poluvremena, ipak, nisu uspeli da u potpunosti preokrenu rezultat, pošto su izabranici Dragana Miranovića u nekoliko navrata uspeli da se odbrane.

Start drugog poluvremena obeležio je neverovatan promašaj Voja Ubiparipa. Golman Dnjepra je prilikom intervencije samo odbio loptu, koja je pala pravo na nogu fudbaleru Spartaka, koji je sa dva metra promašio potpuno prazan gol.

Dobru priliku domaći su propustili i u 66. minutu kada je Marko Adamović, posle centaršuta Dragana Šarca, za malo bio neprecizan.

Gosti su uzvratili preko Vladimira Homenjuka i Vasilija Denisova, ali igrači Dnjipra nisu uspeli da savladaju golmana Labusa.

Spartak u samoj završnici meča, ipak, dolazi do velikog trijumfa. U 90. minutu Aleksandar Nosković, koji je u 76. minutu zamenio Ubiparipa, napravio je odličan prodor po levoj strani i u duelu sa Valerijem Fedorčukom iznudio penal. Ponovo je kapiten Torbica preuzeo odgovornost i ponovo je ishod bio isti – golman Anton Kanibolotski je bio savladan.



Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se za nedelju dana u Dnjepropetrovsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: