Stojković: Napuštam reprezentaciju

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković najavio je mogućnost privremenog odlaska iz nacionalnnog tima.

Izvor: NK

Četvrtak, 29.07.2010.

01:04

Default images

27-godišnji Stojković smatra da je neophodno da reši klupski status, a potom će doneti odluku o nastavku reprezentativne karijere.

„Ne mo­gu vi­še da tr­pim pri­ti­sak zbog mog klup­skog sta­tu­sa. Ako usko­ro ne pro­na­đem klub mi­slim da je naj­po­šte­ni­je da se za­hva­lim se­lek­to­ru An­ti­ću i pri­vre­me­no se po­vu­čem iz re­pre­zen­ta­ci­je“, kaže Stojković.

Reprezentativni golman smatra da je atmosfera u nacionalnom timu najvažnija.

„Nacionalnom timu je potrebna dobra atmosfera od samog starta, da svi budu usmereni ka jednom cilju i ne treba da na bilo koji način stvaram atmosferu koja bi destabilizovala nacionalni tim. Uostalom, Srbija ima još dobrih golmana osim mene“, izjavio je Stojković.

Slektor Radomir Antić još uvek nije upoznat sa tom odlukom.

„Nisam to još nagovestio selektoru, ali hoću brzo. Antić je čovek koji je mnogo uradio za mene i biću mu zahvalan do kraja života. Voleo bih da ostane selektor i ukoliko me ne pozove naravno da mu neću zameriti. Naravno, sve ovo ne znači da ja ne želim dres Srbije, naprotiv. Čim se ustalim u klubu ponovo ću se boriti za svoje mesto i uveren sam da ću se vratiti“, rekao je srpski golman.

Ukoliko dobije poziv za meč sa Grčkom 11. avgusta, Stojković će ga prihvatiti.

„Odazvaću se, naravno, pogotovo što bi ta utakmica mogla da ima uticaj na eventaulni transfer. Ali, ponavljam ako se ne promene stvari do starta kvalifikacija najbolje je da me ne bude na spisku.“

Kako stoje stvari sa novim klubom?

„Treniram i čekam. Propale su mi tri – četiri opcije. Dobro je da ima kinteersovanja, prelazni rok traje još mesec dana, verujem da ću naći odgovarajući klub“, zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: