Strelci puni optimizma pred SP

Srpski strelci sa mnogo optimizma odlaze na 50. Svetsko prvenstvo čiji će domaćin od 29. jula do 11. avgusta biti nemački Minhen.

Izvor: LB

Sreda, 28.07.2010.

17:06

Default images

"Kratke pripreme, koje su sami strelci tražili i platili iz svoig džepa, održali smo od ponedeljka do srede u Novom Sadu", rekao je selektor Zoran Stojiljković.

"Postigli smo najvažniju stvar - mir u reprezentaciji. Oseća se to i na rezultatima, oni su u usponu i mislim da će u Minhenu biti onako kako smao planirali i da možemo da očekujemo da Srbija dobije prve olimpijce", dodao je on.

Svetsko prvenstvo vazdušnim i MK oružjem, kao i u gađanju glinenih golubova u Minhenu prvo je takmičenje na kome će se vaditi olimpijske vize za London 2012. U zavisnosti od oružja i discipline deliće se od četiri do šest viza, što znači da plasman u finale daje ogromnu šansu za odlazak u London!

"Na prvi pogled, ovako veliki broj „ulaznica“ za olimpijski turnir je dobra stvar, sa druge ovo je dodatno opterećenje za svakog streca. Ne smemo da zaboravimo da oni gađaju, u stvari, za tri veoma važne stvari – svetske ekipne i pojedinane medalje i olimpijsku vizu i moraju da budu jaki da izdrže. Skoro svi naši reprezentivci su veoma iskusni i mislim da će ovo teško breme sa lakoćom da podnesu", smatra Stojiljković.

U Minhenu će se podeliti ukupno 69 viza za London i to – muškarci: MK puška trostav - 5 viza, MK puška 60 ležeći - 5 viza, vazdušna puška - 5, MK pištolj - 4, vazdušni pištolj - 6, žene: MK puška 3 puta 20 metaka – 5, vazdušna puška – 6, vazdušni pištolj - 6, MK pištolj - 6.

Prva grupa strelaca krenuće u četvrtak 29. jula sa strelišta na Carevoj ćupriji. Vodiće ih selektor Stojiljković i dva trenera Marijana Frič i Sanja Ivošev. U ovoj grupi su seniori, vazdušna i MK puška 3x40 i 60 ležeći: Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) i Milenko Sebić (Policajac), seniori, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac) i juniori, MK puška 3x20 metaka, MK puška 60 ležeći i vazdušna puška: Borislav Mazinjanin (Policajac), Marko Živić (Niš) i Igor Čotra (Zvezdara).

U drugoj grupi 30. jula krenuće seniorke, vazdušna puška, MK puška 3x20 metaka i MK puška 60 ležeći: Lidija Mihajlović (Niš), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i juniorke, vazdušna puška, MK puška trostav 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći: Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), Katarina Biserčić (Niš) i Tašana Bogatinovski (Pančevo), kao i treneri za pušku i pištolj Goran Maksimović i Miribana Maksimović, Ivan Kvasnevski (trener za pištolj) i Ivan Manojlović (trener za pušku za juniorske kategorije)

Poslednja grupa krenuće 5. avgusta seniorke, vazdušni i MK pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Jelena Arunović (sve C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030).

Prvo finale je 31. jula u 13:30 čaosva vazdušna puška za seniore.

Na renoviranom olimpijskom strelištu izgrađenom za OI 1972. očekuje se učešće blizu 2.600 strelaca iz više od 100 zemalja i po tome je jubilarni šampionat sveta rekordan. Otvoriće ga 30. jula uveče na glavnom trgu u Minhenu predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog.

Počela je i Generalna skupština Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF) koju je otvorio potpredsednik MOK Tomas Bah.

Usvojene su i neke odluke: da ISSF i Međunarodna federacija za praktično streljaštvo (IPC) počnu da sarađuju na planu orgnizacije kurseva za sudije i trenere i da zajednički planiraju takmičenja, kao i da se dva takmičara, junior iz IndijeAkaš Bardavan (testiran u toku turnira u Sulu) i Ukrajinac Kirilo Sajko (testiran na EŠ u Merakeru) kazne dvogodišnjom zabranom takmičenja zbog pozitivnih nalaza (beta blokatori).

Određeni su i domaćini svetskih kupova 2012. London ni Peking biće organizatori u svim disciplinama (klasično streljaštvo i glineni gtolubovi), Milano i Minhen samo za klasično streljaštvo, a Tuzon u Arizoni (SAD) i Kairo samo u gašanju glinenih golubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: