Ivković: "Smeta mi amaterizam"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je da je zadovoljan pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Izvor: LB

Utorak, 27.07.2010.

15:39

Default images

Međutim, Ivković je dodao da mu teško pada neprofesionalan odnos nadležnih prema nacionalnom timu.

"Odnos igrača prema pripremama je uvek bio na najvišem nivou i to nikada nije bilo sporno. Prvi deo priprema u Folgariji protekao je u redu, a sada nam sledi 'glazura'. Ovde imamo idealne uslove za rad", izjavio je Ivković u Kovilovu.

'Orlovi' će u Kovilovu boraviti do 5. avgusta, kada ih u Istanbulu očekuje prvi pripremni turnir, a selektor Ivković će pred put ponovo skratiti spisak kandidata, ovoga puta sa 17 na 14.

"Kroz trening ćemo odrediti koncepciju igre. Biće mi jako žao da svedemo spisak na 14 igrača, ali to je nešto što moramo da uradimo. Ponaviću još jednom da nam je prvi meč, protiv Angole, najvažniji na Svetskom prvenstvu", rekao je Ivković.
Beta
Selektor je prokomentarisao i nedavnu vest da postoji mogućnost da Srbija propusti Mundobasketa ukoliko ne izmiri dugovanja prema FIBA, koja iznose 15.000 evra.

"Nije teško shvatiti da je to poruka upućena meni i igračima da para nema. Mi znamo da nema para. Ranije smo se dogovorili da igračima isplatimo zaslužene premije pre početka priprema, pa se to nije desilo", kazao je Ivković.

"Ako je ta poruka upućena državi, onda je to kasno došlo. Ako je upućena nama... znamo da nema para. Ova vest će se sigurno čuti, ali ona neće narušiti moj trenerski ili njihov igrački ugled, ali sigurno hoće ugled naše košarke, koja je jedan od najboljih ambasadora Srbije", zaključio je Ivković.

Ivković je dodao i da mu smeta neprofesionalan odnos prema košarkašima.

"Moglo je nešto da se promeni. Na primer, da se sa ulaza u Kovilovo skine slika fudbalera i natpis 'dobrodošli, fudbaleri'. Moglo je da piše 'dobrodošli košarkaši', fudbaleri su se skupili, igrali i razišli. Mi imamo svoj marketing, a to je samo jedan od pokazatelja kako se neprofesionalno radi", rekao je Ivković.
Beta

Kapiten Nenad Krstić je preskočio prvi deo priprema u Folgariji, ali je rekao da tim dobro radi i da je atmosfera dobra.

"Već treću godinu uzastopno imamo bazične pripreme u Folgariji. Najvažnije je da nije bilo povreda. Ja sam preskočio pet-šest dana treninga, ali sam spreman. Atmosfera je odlična, svi su zdravi i veoma motivisani", istakao je centar 'Orlova'.

Krstić je zbog sporazuma NBA i FIBA mogao da se priključi treninzima tek 35 dana pre početka Svetskog prvenstva.

"Osećao sam se veoma čudno, kao da sam povređen. Bio sam uz ekipu, ali nisam mogao da treniram. Međutim, posle toga sam dobro radio sa kondicionim trenerom i mislim da sam izvukao maksimum", rekao je Krstić.

Kosta Perović je istakao da su borbenost i maksimalno zalaganje igrača glavni cilj kome treba težiti.

"Sve zavisi od nas samih. Ne treba mnogo da se obaziremo na druge selekcije, već da se koncentrišemo na razvoj sopstvenih potencijala. Reprezentacija je skup igrača koji zajedno najbolje funkcionišu, a ne skup najboljih igrača", rekao je Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: