Amela Terzić osma na svetu

Poslednjeg dana 13. Svetskog juniorskog prvenstva u Monktonu srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je osmo mesto u finalu na 1.500 metara.

Izvor: JT

Ponedeljak, 26.07.2010.

12:28

Default images

Terzićeva je tako nastavila nisku dobrih rezultata naših takmičara na planetarnoj smotri u kanadi.

Liniju cilja Terzićeva je prošla u vremenu od 4:19.03 minuta, u trci u kojoj su od samog početka, tamnopute atletičarke, pre svih Kenijka Nensi Čepkvemoi, nametnule jak tempo.

Prolaz vodeće na 400 iznosio je 1:01.02 , duplo duža deonica prevaljena je za 2:10.14 , dok je najbolja posle 1.200 metara imala kasnija pobednica Etiopljanka, Tizita Bogale, 3:18.34. Nova šampionka sveta je pobedila u vremenu 4:08.06 minuta, iza nje je stigla Irkinja Kiara Megin, a treće mesto pripalo je Kenijki Čepkvemoi.

Očekivala sam da će Kenijke i Etiopljanke žestoko krenuti, tako je i bilo s početka, ali kasnije je taj tempo jenjavao. Pokušala sam da pratim taj tempo, nisam uspela, noge me nisu slušale. Nekako sam se bolje osećala u polufinalu, bez obzira što sam tu trku trčala u prepodnevnim časovima i po suncu. Rezultatom nisam zadovoljna, jesam plasmanom, kao i celokupnim nastupom na Svetskom prvenstvu“, ocena je Terzićeve.

Atletičarka Novog Pazara će se u Srbiju vratiti i kao nova rekorderka u ovoj disciplini u kategoriji mlađih juniorki, jer je sa 4:13.46 minuta, koliko je istrčala u polufinalu, srušila 24 godine star rekord Snežane Pajkić.

Sveukupno gledano, Srbiju je na nadmetanjima najboljih juniora planete, predstavljalo osmoro takmičara, koji su osvojili jednu medalju, uz to izborili ukupno četiri plasmana u finala i oborila dva državna rekorda. Sa srebrnim odličjem, koje je osvojio Božidar Antunović, naša zemlja će biti rangirana između 20. i 25. mesta, u konkurenciji 176 zemalja, koliko ih je učestvovalo tokom sedmodnevnih nadmetanja u Monktonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: